כ-450 עובדיSCD (Semi-Conductor Devices) הממוקמת במשגב פתחו לפני זמן קצר בשביתה. זאת במחאה על המבוי סתום וגרירת הרגליים מצד ההנהלה במו"מ להסכם קיבוצי ראשוני בחברה.

 

SCD עוסקת בייצור מערכות אלקטרו-אופטיות (גלאי חישה) ומערכות לייזר לתעשייה הביטחונית ולשוק האזרחי. 50% מהמפעל מצוי בשליטת אלביט ו-50% בשליטת רפאל. כמנכ"ל החברה משמש ברוך גליק.

 

עובדי SCD התאגדו בהסתדרות במהלך חודש יוני 2015. בפברואר 2016 הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה לאחר שההידברות בין הצדדים על הסכם שיסדיר את תנאי העסקת עובדי החברה, עלתה על שרטון, תוך שהנהלת SCD ניהלה מו"מ בחוסר תום לב. מאז לא חלה כל התקדמות בניהול המו"מ ואף להיפך, ההנהלה הציעה לעובדים הצעות מזלזלות.

 

יואב קליין, יו"ר ההסתדרות במרחב כרמיאל, אמר: "לעובדי SCD, שנותנים את כל כולם למען מקום העבודה, מגיע הסכם קיבוצי שיסדיר וישפר את תנאי העסקתם. לצערי הגיעו מים עד נפש לאחר שהנהלת החברה הפגינה זלזול מוחלט בעובדיה. ההסתדרות מגבה באופן מוחלט את צעדי העובדים".

 

אלון ברקוביץ’, יו"ר ועד עובדי SCD: "הנהלתהחברה מנסה לעכב את המשא ומתן בכל דרך אפשרית וזאת כדי להימנע מלכתחילה מחתימה על הסכם קיבוצי. ההנהלה נוקטת בשיטת הפרד ומשול במקום לסיים את התהליך בצורה מכובדת ועניינית – ואני קורא לאנשיה להתעשת באופן מיידי".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 5
    תגובה למס 2

    אתה מייצג את ההנהלה ואת ברוך בפרט.אתה לא עובד בפיתוח,אתה אחד מהנאמנים שלו.האנשים החתומים הם גוש אחד,שרוצים להרוויח בכבוד.

    • עובד פיתוח
    • 23/05/2016 01:00
  • 4
    פירסום תגובות

    העובד פיתוח שפירסם את התגובה,הוא עובד מטעם ההנהלה ומעוד אחד מני רבים מנסיונות ההנהלה לנקוט בשיטת הפרד ומשול.לשמחת כל העובדים השיטה לא עוזרת והעובדים יוצאים מחוזקים יותר ותומכים עוד יותר בפעילות הועד.

    • עובד
    • 22/05/2016 15:12
  • 3
    שביתה

    עובד פיתוח היקר, אתה שקרן!!!

    • עובד
    • 22/05/2016 14:51
  • 2
    לא כולם שובתים

    הועד לא מייצג את כל העובדים. ההסתדרות לא מסכימה להוסיף נציגים של הפיתוח

    • חוץ ממני
    • 22/05/2016 14:05
  • 1
    שביתה

    הגיע הזמן!ברוך לך הביתה,ואל תשכח לכבות את האורות!

    • עובד
    • 22/05/2016 13:15