ברבעון הראשון של 2016 ירד יצוא הסחורות מישראל בשיעור דולרי של כ- 9% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד והסתכם בכ-13.2 מיליארד דולר, זאת בהמשך לירידה בשיעור דולרי של כ- 7% שנרשמה בשנת 2015 לעומת 2014. כך עולה מניתוח היחידה הכלכלית במכון היצוא.

 

מניתוח הירידה ביצוא עולה כי היצוא החקלאי ירד ברבעון הראשון של 2016 בכ- 20% והסתכם כ- 380 מיליון דולר. יצוא היהלומים ירד בשיעור דולרי של כ- 1.5% והסתכם בכ- 1.5 מיליארד דולר.

 

היצוא התעשייתי ללא יהלומים ירד בשיעור דולרי של כ- 8.2% והסתכם בכ- 10.7 מיליארד דולר. עיקר הירידה ביצוא התעשייתי מוסבר בירידהביצוא התרופות, שירד בשיעור דולרי של כ- 18.5% לסך של 1.84 מיליארד דולר וביצוא כימיקלים ומוצריהם שירד בשיעור דולרי של כ- 17% והסתכם בכ- 1.76 מיליארד דולר. ירידות אלה מסבירות כ- 80% מהירידה ביצוא התעשייתי בתקופה זו.

 

יצוא ההיי טק (ענפי טכנולוגיה עלית) ירד בכ- 10% לכ- 5.2 מיליארד דולר והושפע, כאמור, בעיקר מירידה ביצוא התרופות בשיעור של כ- 18.5% לסך של 1.8 מיליארד דולר, ומירידה של כ- 6% ביצוא הרכיבים האלקטרוניים לסך של כ- 1.2 מיליארד דולר. בניגוד למגמה הכללית, רשם יצוא הגומי והפלסטיק גידול של כ- 6% והסתכם בכ- 546 מיליון דולר. יצוא ענפי התעשייה המסורתית גדל גם הוא בשיעור דולרי מתון של כ- 3%, לסך של 839 מיליון דולר.

 

לדברי שאולי כצנלסון, סמנכ"ל כלכלה ושירותים מקצועיים במכון היצוא: "המשך מגמת הירידה ביצוא מדאיגה במיוחד על רקע העובדה שהיא מתרחשת על רקע גידול מתון בסחר העולמי. בשנת 2015 צמח הסחר העולמי בכ- 3.2%, והתחזית לשנת 2016 הינה לגידול בשיעור גבוה יותר של כ- 3.5%. בנוסף לכך אנו עדים להתחזקות נוספת של שער השקל מול הדולר שהגיעה לרמות של 3.77 ₪/דולר, ו- 4.26 ₪/אירו, המצביע על חזרה של שער החליפין הריאלי לשפל היסטורי. ברמות כאלה, אנו מתקשים לצפות להתאוששות ביצוא גם בשנה זו, ורואים צורך רב בקידום פעולות משמעותיות והעמקת התמיכה ביצוא"

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש