יובל שטייניץ<br>קרדיט: פלאש90
יובל שטייניץ קרדיט: פלאש90

השכר במגזר הציבורי בעשור האחרון עלה נומינאלית בשיעור של 26.5%, עלייה שמשמעותה גידול ריאלי בשיעור של 4%, שהם כ-0.4% בממוצע לשנה. לשם ההשוואה, השכר במגזר העסקי עלה ריאלית בשנים אלה ב- 3% בלבד, שהם כ-0.3% בממוצע לשנה.


ככלל, זחילת השכר (קרי הגידול האוטומטי בשכר גם בהיעדר הסכמי שכר) במגזר הציבורי עומדת על כ-2% בשנה. זהו גם שיעור האינפלציה הממוצעת החזויה בשנים 2011 ו-2012 בישראל. לפיכך, הצעת האוצר לתוספת שכר בגובה 0.5% לשנה היא יותר מהוגנת.


נציין כי דרישת ההסתדרות לתוספת שכר של 10.5% משמעותה הגדלת ההוצאה על שכר בתקציב המדינה בכ- 10 מיליארד ₪ מדי שנה, זאת כאשר כלל הגידול האפשרי השנתי בתקציב המדינה בשנים הקרובות עומד על כ-6 עד 7 מיליארדי ש"ח לשנה. משמע, מעבר לכך שהממשלה תיאלץ להפנות את כל הגידול השנתי האפשרי בתקציב המדינה בשנים הקרובות להתמודדות עם העלאת שכר במגזר הציבורי, היא גם תיאלץ למצוא מקורות נוספים על מנת ממן את דרישת ההסדרות, וזאת על חשבון תחומי החינוך, הבריאות, הרווחה, הביטחון והתשתיות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש