עובדי הוועדות לתכנון ובנייה ברחבי הארץ פתחו אתמול (א’) בצעדים ארגוניים עקב הסחבת שנוקט משרד האוצר בהסדרת שכרם ותנאי העסקתם. העובדים מוחים על כך שהאוצר גורר רגליים במו"מ שנוגע לזכויותיהם בעקבות השלכות הרפורמה בתכנון הבנייה ושינוי שיטות העבודה המתחייבות מכך. נזכיר כי מדובר בחלק המרכזי של הרפורמה, שנכנס לתוקף בתחילת השנה הנוכחית והוביל לשינוי מהותי בעבודת הוועדות ובהליכי הרישוי, תוך קיצור זמני המענה לציבור.
במסגרת העיצומים: אין קבלת קהל ולא ניתן מענה טלפוני, לא יונפקו טפסי 4 והיתרים, לא יונפקו אגרות בנייה ולא ניתן יהיה להגיש תוכניות תב"ע, שינוי ייעוד וכיוצ"ב. בנוסף לכך, הופסק הטיפול בכל הנושאים שקשורים ליישום רפורמת התכנון והבנייה.
יצוין כי מאז שלהי דצמבר 2015, המועד בו סוכם בין הצדדים על מתווה מוסכם של מו"מ, האוצר ממשיך להתבצר בעמדותיו ולא נרשמה התקדמות בשיחות. לאחרונה אף הושגו הסכמות בין נציגות העובדים לבין מרכז השלטון המקומי, אך משרד האוצר עדיין דבק בסירובו.
יו"ר הסתדרות המעו"ף, ארנון בר דוד, אמר היום כי: "למרות שמרכז השלטון המקומי הלך כברת דרך ארוכה, טרם נחתם הסכם להסדרת זכויות עובדי הוועדות לתכנון ובניה, מצבן של הוועדות המרחביות חמור יותר ומשרד האוצר לא יודע לאכוף עליהם הסכם קיבוצי. אני מקווה שהצעת המתווה לפתרון ויישום הרפורמה בהקדם כפי שהצעתי יביאו לפתרון מהיר וטוב של המשבר".
חיים בן שמעון, יו"ר הוועד הארצי של ועדות התכנון, מסר: "הגענו להסכמות עם מרכז השלטון המקומי והוא מוכן ליישם אותן מיידית אך משרד האוצר עדיין בוחר להתחמק. כל פניותינו לפתור את המשבר בהידברות ובמו"מ, הושבו ריקם ולצערנו לא נותרה לנו ברירה אחרת".