ועדת המכסות של משרד הכלכלה והתעשייה אישרה אמש הקצאות ליבוא בפטור ממכס, במטרה להביא להפחתת מחירים של מוצרי מזון בסיסים לפני החג. במסגרת המכסות, שחולקו לכ-80 יבואנים: בשר בקר טרי – 1500 טון, בשר כבש – 1000 טון, ירקות קפואים – 5500 טון, צ’יפס קפוא – 4500, שמן זית – 2000 טון מיץ ענבים -1,500 ליטר.

 


עמית לנג, מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, ציין כי שנעשה מאמץ להשלים חלוקת המכסות עוד לפני חג הפסח, בכדי לאפשר לשוק לתרגם את המכסות להפחתת מחירים עבור הצרכנים וציין, כי משרד הכלכלה מבצע מעקב שוטף אחר התנהגות השוק, כך שבכל חלוקת מכסות, ניתנת עדיפות ליבואנים שאכן ניצלו את קבלת המכסות הפטורות ממכס, לטובת הפחתת מחירים לצרכנים.

 


יאיר שירן, יו"ר ועדת מכסות וראש מינהל תעשיות במשרד הכלכלה ציין כי בבואה לחלק את המכסות בחנה הועדה מגוון שיקולים, בהם הרצון להגביר התחרות בשוק המקומי ולהפחית מחירים, אך לנגד עיניה גם עמדו שיקולים של מציאת איזונים ותמיכה בתעשיית המזון המקומי, כך שגם היצרנים המקומיים יוכלו להתחרות על המכסות. בהתאם חולקו המכסות הפטורות ממכס הן ליבואנים ורשתות המייבאים את המוצרים באריזות קמעוניות (כגון שופרסל, אושר עד, חצי חינם וטיב טעם) והן למפעלי תעשייה מקומית המייבאים הסחורות בצוברים (כגון פרי גליל, מילוטל, זיתא, יד מרדכי, שמן תעשיות, סבא חביב ועוד).

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    יבוא ללא מכס .עכשיו נזכרתם?

    מאוחר מדי נמהר מדי....אבל הרשתות יגזרו את הקופון.עוד פתח שחכמי חלם נתנו לסוחרים.מי ישמור עלינו מחכמינו?

    • אהליבמה
    • 04/04/2016 16:15