מליאת הכנסת אישרה היום (ד’), בקריאה שניה ושלישית היום את הצעת החוק של שרת המשפטים, איילת שקד, המסמיכה את שר האוצר, משה כחלון, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, דורית סלינגר, ואת שרת המשפטים להשיב למבוטחי ביטוח החובה לרכב כספים שהצטברו בקרנית בסך של כ-1.5 מיליארד ₪.

 

השבת הכספים תוביל להוזלת תעריפי ביטוח החובה לרכב בשלוש השנים הקרובות. בשנה הקרובה, ההוזלה תעמוד על כ-17% , כלומר כ- 250 ש"ח בממוצע, בשנה השנייה על כ-13% , כלומר כ- 200 ש"ח בממוצע ובשנה השלישית על כ- 5%, כלומר כ- 50 ש"ח בממוצע.

 

קרנית היא קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים שהוקמה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. תפקידה לפצות נפגעים בתאונות דרכים במקרים של תאונת פגע וברח וכאשר נדרשת המדינה לסייע לנפגעי תאונות דרכים במידה וחברת הביטוח נקלעה למצוקה כלכלית.

 

מבדיקה שערך אגף שוק ההון, ביטוח וחסכון במשרד האוצר, נמצא כי במאזן קרנית קיים עודף של כ- 1.5 מיליארד ₪ שעיקר מקורו מרווחי השקעות וצבירת עודפים מהכספים שהופרשו על ידי המבוטחים בביטוח רכב חובה לאורך השנים. לפיכך, נמצא לנכון להשיב כספים אלו למבוטחים בביטוח רכב חובה ובכך להקטין את נטל ביטוח החובה על הציבור.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש