שרגא ברוש, לשעבר נשיא התאחדות התעשיינים<br>
שרגא ברוש, לשעבר נשיא התאחדות התעשיינים

שרגא ברוש, יו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים תוקף את תוכנית האוצר ממן מכספי הציבור את תוכנית החירום של חברת החשמל בהיקף של 5.6 מיליארד שקל. ברוש: "לא ייתכן שבכל פעם שהאוצר רוצה לעשות שינוי הוא יכניס את היד לכיס הצרכנים. זו בדיוק הסיבה ששר התשתיות, עוזי לנדאו, ושר האוצר, יובל שטייניץ, מנסים להפטר מיו"ר ראשות החשמל אמנון שפירה, הרגולטור בנושא תעריפי החשמל העומד כחומה בצורה כנגד מהלך זה.


פיתוח משק החשמל חייב להיעשות אך ורק מכספי המדינה. בעלי העסקים ואזרחי המדינה משלמים מיסים אשר מהם המדינה צריכה לדעת כיצד לבצע את ההשקעות ולא להמציא תירוצים כגון חוסר היעילות של חברת החשמל. כפי שלא מצופה מחייל מילואים להביא עימו את הטנק והנשק מהבית, כך לא מצופה שהאזרח יממן מכיסו את חוסר היעילות בניהול התקציב הממשלתי.
אני שב על עמדתי, אותה הבעתי גם בעבר, שהתקציב הנדרש לתוכנית החירום בחברת החשמל יגיע מבעלי החברה – קרי, מתקציב המדינה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    חברת חשמל ועובדיה מוזמנים להחזיר את כל מה שינקו מעטיני הציבור שלא כחוק

    פנסיות עודפות במליארדים משכורות עתק שבחלקן אולי הגדול בניגוד לחוק ועןד המון הטבות שונות ומשונות והכל מכספינו הציבור מטומטם והציבור ישלם

    • שטייניץ תתעורר או תתפטר-על התיעלות שמעת
    • 05/10/2010 18:19