יתרת החוב של המגזר העסקי גדלה ברביע הרביעי של שנת 2015 בכ-2.4 מיליארדי ש"ח (0.3%) והסתכמה בכ-809 מיליארדים. יתרת החוב של משקי הבית גדלה ברביע זה בכ-7.5 מיליארדים (1.6%) ועמדה בסוף הרביע על כ-475 מיליארדים. כך עולה מהנתונים על התפתחות החוב של המגזר הפרטי (הלא פיננסי) ברבעון הרביעי של 2015, שפרסם היום בנק ישראל.

 

החוב של המגזר העסקי: מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק נמסר כי ברביע הרביעי גדלה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-2.4 מיליארדי ש"ח והסתכמה בכ-809 מיליארדים. עלייה זו נבעה מגידול כמותי של כ-4.8 מיליארדים שהורכב בעיקרו מגידול בהלוואות מהבנקים ומהגופים המוסדיים, ומהקטנה כמותית באג"ח סחירות ולא סחירות בישראל ובהלוואות מחו"ל.

 

הגידול הכמותי קוזז בחלקו כתוצאה מהשפעת ירידת מדד המחירים לצרכן בכ-0.7% ומייסוף בשער החליפין של השקל מול הדולר של כ-0.5%, אשר הקטינו את השווי של החוב הצמוד למדד והחוב הנקוב והצמוד במט"ח.

 

בחודשים ינואר-פברואר 2016 הנפיק המגזר העסקי (ללא בנקים וביטוח) אג"ח בשווי של כ-0.8 וכ-4.1 מיליארדי ש"ח בהתאמה, רובן בהנפקות של אג"ח סחירות; ממוצע הגיוסים בחודשיים אלו דומה לממוצע הגיוסים בשנת 2015 העומד על כ-2.5 מיליארדים.

 

החוב של משקי הבית: יתרת החוב של משקי הבית גדלה ברביע הרביעי של שנת 2015 בכ-7.5 מיליארדי ש"ח (1.6%) והסתכמה בכ-475 מיליארדים. יתרת החוב לדיור עלתה בכ-4.2 מיליארדי ש"ח ועומדת על כ-322 מיליארדים.

 

בחודש ינואר 2016 חלה ירידה עונתית בחלקה בביצועי המשכנתאות (נטילות של משכנתאות חדשות), והם הסתכמו בכ-4.7 מיליארדי ש"ח, נמוך מממוצע הביצועים של שנת 2015 העומד על כ-5.4 מיליארדים.

 

עלויות החוב במשק: בחודש דצמבר התרחב פער הריביות במגזר הלא צמוד בכ-0.04 נק’ האחוז, בעיקר כתוצאה מעליה בריבית על יתרת האשראי. המרווח בין תשואת מדד אג"ח החברות הצמוד, תל בונד 60, לבין תשואת האג"ח הממשלתיות הצמודות נותר בממוצע בחודש ינואר ללא שינוי ברמה של כ-1.6 נק’ האחוז.

 

בחודש ינואר הריבית הממוצעת על משכנתאות חדשות לא צמודות (ריבית משתנה) עלתה בכ-0.07 נק’ אחוז. הריבית הממוצעת על משכנתאות חדשות צמודות למדד (ריבית קבועה) עלתה גם כן בכ-0.21 נק’ אחוז.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש