שר האוצר, משה כחלון, יביא לאישור הממשלה ביום א’, תזכיר חוק שיאפשר לחוסכים לקבל פטור ממס רווחי הון בעת קבלת הכספים כקצבה. בנוסף, תאפשר קופת הגמל למשוך את הכספים בצורה הונית, כלומר העמית יקבל במשיכה חד פעמית את כל כספי החיסכון שצבר. "קופת גמל להשקעה" מהווה אלטרנטיבה ליתר מוצרי החיסכון הקיימים כיום בשוק, כקרנות נאמנות, פיקדונות בבנקים, פוליסות חיסכון ועוד.

"

קופת הגמל להשקעה" היא מוצר חדש ומשופר בדומה לקופת הגמל לתגמולים שבוטלה בעבר, בה ניתן היה לחסוך ולמשוך כספים בסכום חד-פעמי. השקת קופת הגמל החדשה תגדיל את מסלולי החיסכון האפשריים עבור ציבור החוסכים. בשל החשיבות בעידוד חסכון לטווח ארוך ולמטרות קצבה, קופת הגמל מאפשרת 2 אפיקים למשיכת כספי החיסכון, הוני וקצבתי.

 

סגן שר האוצר, הרב יצחק כהן: "כפי שהצהרנו, אנו מקדמים מכשירי חיסכון לטווח הבינוני על מנת לאפשר למעוניינים בכך לחסוך במגוון ערוצי חיסכון תוך שמירה על גמישות במועד המשיכה ועל מנת לקדם את התחרות על החיסכון".

 

הממונה על שוק ההון, דורית סלינגר: "קופת גמל להשקעה היא צעד נוסף לעודד תחרות בשוק החיסכון. ניצול הטבות המס בקופת גמל להשקעה צפוי להגדיל את הכנסתם של חוסכים בגיל הפרישה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש