שר האוצר, משה כחלון, התארח היום (2.3) בוועידת הנדל"ן של גלובס, בה דיבר על נושא הדיור וכן התייחס לראשונה לדוחות הבנקים.
על הטיפול במשבר הדיור אמר שר האוצר: "נזק שעושים ביום לוקח 10 שנים לתקן. כאן אנחנו מדברים על משבר מתמשך של 10-12 שנים. מי שחושב שלוחצים על כפתור והוא נפתר - טועה. זה תהליך. גם את רפורמת הסלולר התחלנו ב-2009 וסיימנו ב-2012. לקח לנו 3.5 שנים".
לגבי תוכנית מחיר למשתכן אמר השר: "נמשיך בתכנית כמה שצריך. הקרקע שייכת לציבור ולאזרחים המדינה לא צריכה להרוויח על חשבון הבנים והבנות שלה."
לגבי הביקורת על איכות הבנייה במחיר למשתכן אמר כחלון: "הקבלנים לא יודעים להסביר למה אנחנו מוכרים דירה במאות אלפי שקלים פחות מהם, אז הם מפריחים סיסמאות לאוויר. זה מגוחך ורחוק מהמציאות. יש פה התקפות חסרות בסיס. אין פה שיכוני כחלון - הכל יח"צנות. אפשר לראות את המפרט של הדירות באינטרנט. קשה לקבלן להסביר למה דירה בראשון לציון תימכר ב-1.1 מיליון שקל והוא מנסה למכור באותו מקום ב-1.7 מיליון שקל. איך הוא יסביר את זה? אתה מכיר את הסיפור על האישה שאומרת לבעלה, ’תסתכל על השכן איך הוא מצליח ככה? ואז הבעל אומר: הוא גנב".
בנושא הבנקים אמר שר האוצר: "אין סכנה לבנקים ומי שלא מאמין לי שיקרא את התוצאות שלהם שפורסמו רק אתמול. בנק שמרוויח 3.5 מיליארד בשנה - כמה זה בשעה? הם מרוויחים גם כשהם ישנים וגם כשהם מתגלחים. כל הזמן להפחיד אותנו - הבנקים יתרסקו, חברות הביטוח יתרסקו, החקלאים יתרסקו - בינתיים כולם צומחים ורק האזרחים מתרסקים".
לגבי התחזית שלו לשנה הקרובה אמר כחלון: "עשרות אלפי זוגות צעירים יזכו לרכוש דירה במחירים מוזלים. שאלת השאלות היא איך השוק יתנהג אחרי שעשרות אלפי יחידות ייצאו במחיר מוזל. אני חושב שתהיה לזה השפעה חיובית. אני בהמון דיונים עם טובי הכלכלנים בארץ וגם מהעולם. לריבית יש משמעות אבל כרגע היא נמצאת איפה שהיא נמצאת ואנחנו צריכים להתמודד עם זה".