פועלים: משרד החקלאות האמריקאי פרסם דוח תקופתי אופטימי מאוד על מצב הענף בארה"ב. על פי הערכות המשרד, ההכנסה הממוצעת לחווה בארה"ב תגדל השנה בכ-24% - שיעור הצמיחה הרביעי בעוצמתו בהיסטוריה, והטוב ביותר בעשור האחרון.
שיעור הצמיחה הגבוה צפוי לנבוע בעיקר בזכות גידול חד בהכנסות מגידולי סויה, כותנה ומשק חי, וכן מנתוני השוואה נמוכים מאוד בשנת 2009. לביצועים החזקים של החקלאי האמריקאי הממוצע תורמים גם גידול בביקושים הגלובליים, לצד בעיות בצד ההיצע שנוצרו בעיקר מחורף ארוך וקשה באירופה, בצורת ושריפות ברוסיה ושטפונות בפקיסטאן.
בנוגע לתחזיות לעתיד, ציין שר החקלאות האמריקאי כי שנת 2011 נראית אף מבטיחה יותר, כשהצפי ליצוא החקלאי האמריקאי הינו להיקף כולל של 113 מיליארד דולר. בין היתר תורמת לכך החלטת השלטונות ברוסיה להקפיא את יצוא החיטה מהמדינה לחצי השנה הקרובה לפחות, בעקבות המחסור דשגרמו שריפות הענק במדינה.
האירועים האחרונים בעולם החקלאי, ובעיקר העליות החדות במחירי התבואות, טומנים בחובם פוטנציאל חיובי גם לחברות הדשנים, ובכלל זה גם לכיל, כמובן. על פי פרסומים מקצועיים בענף, מחירי הדשנים, ובהם דשני האשלג ודשני הפוספט, ממשיכים לעלות, כשמחיר האשלג בעסקאות מסוימות כבר חצה את רף 400 הדולרים לטון (במחירי ספוט). בברזיל לפי שעה משהים הלקוחות את הזמנותיהם ככל שהם יכולים, אולם על רקע פתיחת עונת החקלאות האביבית, נראה כי בסופו של דבר לא תהיה ללקוחות ברירה, והם יאלצו לקנות אשלג ברמות מחירים גבוהות מאלו ששררו בשוק בחודשים האחרונים.
נזכיר, כי מניית כיל מומלצת על ידינו ב"תשואת יתר", במחיר יעד של 57 שקלים. נוכח העליות האחרונות במניה מחד, וההתפתחויות החיוביות (מאוד) בענף מאידך, אנו מותירים את המלצתנו על כנה, כשמחיר יעד מעודכן יפורסם על ידינו בקרוב.