ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים מפגש ייחודי עם עשרה מייסדי חברות סייבר שביצעו גיוסים או אקזיטים משמעותיים במהלך שנת 2015.

 

החברות שנכחו במפגש היו CHECKMARX, ARGUS, Illusive Networks, CYBEREASON, ForeScout, SAFE-T (שביצעה הנפקה בבורסה בת"א), Intellinx (נרכשה ע"י Bottomline), CyActive (נרכשה ע"י PayPal), Secure Islands (נרכשה ע"י Microsoft), Lacoon (נרכשה ע"י Check Point).

 

במפגש התקיימה שיחה פתוחה בין המשתתפים. במסגרת המפגש אינטימי זה, ביקש ראש הממשלה לברך את היזמים על הישגיהם המרשימים בשנה החולפת, על תרומתם המשמעותית לכלכלת ישראל, וכן על תפקידם הקריטי בפיתוח טכנולוגיות פורצות דרך בתחום הגנת הסייבר, אשר משרתות מדינות וארגונים בכל העולם.

 

היזמים הביעו את הערכתם לפעילות הנחושה של הממשלה בשנים האחרונות בקידום תעשיית הגנת הסייבר. בתוך כך ציינו את תכנית התמריצים של מטה הסייבר הלאומי אשר נוסדה במיוחד עבור חברות סייבר בסייברספארק בבאר שבע, וכן את תכנית Israel Tech Challenge אשר הוקמה ע"י מטה הסייבר הלאומי יחד עם הסוכנות היהודית ופרויקט "מסע" להבאת יהודים בוגרי אוניברסיטאות מובילות מחו"ל להשתלבות בתעשייה הישראלית. בנוסף, כלל היזמים התייחסו לתרומה הדרמטית של כלל תכניות המדען הראשי – מענקי מו"פ, חממות טכנולוגיות ועוד.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הדגיש שהממשלה מחויבת להמשך הסיוע והגיבוי לתעשיית הגנת הסייבר הישראלית בכל התחומים הרלוונטיים. בעניין הפיקוח על הייצוא הבהיר ראש הממשלה כי הנחה את מטה הסייבר הלאומי לגבש מתווה מינימלי ככל האפשר, גם תוך לקיחת סיכונים, במטרה לתמוך בהמשך הצמיחה והשגשוג של תעשייה זו ע"י הסרת חסמים והבטחת ודאות ליזמים ולמשקיעים.

 

אחד האתגרים המשמעותיים להמשך ההתעצמות של תעשיית הגנת הסייבר הישראלית הוא הרחבה של הון אנושי איכותי ומוביל. ראש הממשלה ביקש מאנשיו לקדם הבאת מומחים מהעולם על מנת לחזק את תעשיית הסייבר הישראלית.

 

יחד עם ראש הממשלה נתניהו השתתפו במפגש מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אלי גרונר, ר’ מטה הסייבר הלאומי, ד"ר אביתר מתניה, מ"מ ר’ המל"ל, יעקב נגל, ר’ המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ’ אבי שמחון, מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, עמית לנג, והמדען הראשי, אבי חסון.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו:"אנחנו פועלים לביסוס התעשייה ואנחנו דנים בכמה דברים. ראשית, נתנו תמריצים לחברות אשר מבטאים את מחויבותנו הרבה לתעשייה. שנית, אני רוצה להבהיר את נושא הרגולציה.

 

"למדינת ישראל יש בעיית ביטחון ברורה ואני בטוח שאתם מבינים את ההשלכות של איומי הסייבר, איומים שמגיעים גם מטעם ארגונים ומדינות. זה איום שיכול לשתק מדינה. אנחנו רוצים שבתחום הזה יהיו כמה שפחות מגבלות לצד כמה שיותר ביטחון ואנו נסדיר את הנושא הזה בהקדם".

 

ר’ מערך הסייבר הלאומי ד"ר אביתר מתניה על נושא הפיקוח: "אנו עוסקים בנושא זה למעלה משנתיים, גם עם גופים אחרים. אנחנו בוחנים מהי הדרך הנכונה מבחינת פיקוח הייצוא. בתום המהלך נסגור את הדברים, הכיוון הוא שיהיה צמצום של המגבלות לצד שגשוג התעשייה, זוהי המטרה המרכזית שלנו – המשך שגשוג התעשייה. יהיה מנגנון ברור, מהיר ולא בירוקרטי. ואנחנו פועלים בתחום הזה בזהירות רבה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש