"סימנים ראשוניים לשיפור בתעשייה בישראל" - כך עולה מסקירת המאקרו השבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון. הכלכלנים מציינים כי בחודשים ספטמבר נובמבר הייצור התעשייתי עלה ב-6.5% בקצב שנתי. גם סקר חברות של בנק ישראל מצביע על שיפור בתפוקה ובהזמנות לשוק המקומי. מדד מנהלי הרכש אמנם ירד ב - 1.8 נקודות ל-50.7, אך עדיין מצביע על התרחבות. כמו כן, נמשך הגידול היציב בצריכה הפרטית, כפי שמשתקף בפדיון בענפי המסחר.

 

באינפלציה, ירידה חדה במחירי הנפט יוצרת אפקט מיידי של הוזלה במחירי הדלקים. לדברי לידר, צפויה השפעה עקיפה דרך מחירי נסיעות לחו"ל (אם כי הפיחות בשקל מקזז חלק גדול מההשפעה) ותחבורה ציבורית. יחד עם זאת, צפויה השפעה ממושכת של גידול בכוח הקנייה של הציבור.

במבט קדימה, מעריכים בבית ההשקעות כי האינפלציה תושפע בעיקר מעליית השכר, פיחות בשקל (שע"ח הגיע ל-3.98 ₪ לדולר בסוף יום שישי) והמשך עלייה במחירי השכירות.

 

מדיניות מוניטארית: לידר סבורים כי בנק ישראל צפוי לשמור על יציבות בריבית מחר. למרות סביבת האינפלציה המאוד ממותנת, מסתמן מעט שיפור בפעילות ומחירי הדיור עולים. בבנק ישראל מסבירים את הדפלציה בישראל על ידי גורמים חד פעמיים. כמו כן, מעריכים הכלכלנים כי בנק ישראל צפוי לשמור את הביטוי "מדיניות מוניטארית מרחיבה לאורך זמן".

 

במאקרו גלובלי ושוק האג"ח, מעריכים בבית ההשקעות כי במידה שהרגיעה בשווקים תימשך, הפד יתרכז בנתונים הכלכליים. בחודשים הקרובים, ינועו התשואות ל-10 שנים בארה"ב סביב 2.1%-2.4%. כמו כן, הם צופים כי ה-spread השלילי על אג"ח ישראלי עשוי להתרחב. התייצבות (או עלייה) במחירי הנפט, המשך פיחות מתון ועליית שכר תומכים באפיקים הצמודים.

 

בהמשך מתמקדים בלידר באנגליה, ותוהים מתי הבנק המרכזי באנגליה יעלה את הריבית. הם מיצינים כי שוק האג"ח מתמחר העלאה ראשונה רק במחצית השנייה של 2017, עם זאת, הנתונים הכלכליים תומכים בהעלאת ריבית עוד השנה: עלייה בצריכה הפרטית, אבטלה נמוכה ועלייה מתונה באינפלציית הליבה (בפרט בשירותים). "הבנק המרכזי ימתין כנראה למשאל העם לגבי הישארות באיחוד האירופי (כנראה ביוני)", סיכמו בלידר.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש