הבורסה בת"א צפויה לפתוח את השבוע בעליות שערים בעקבות עליות השערים החדות ביום ו’ בבורסות בעולם. העלייה בבורסת נגרמה, בין היתר מהעלייה במחיר החוזים על הנפט והאיתות של הבנק המרכזי באירופה כי יגדיל את תוכנית התמיכה באג"ח. בעקבות העליות במחיר הגז מניות האנרגיה בת"א צפויות אף הן להגיב.

 

מניות הארביטרז’ חוזרות עם פער ממוצע חיובי של יותר מאחוז כאשר בולטות בפער חיובי בקרב מניות ת"א 25 הן מניות אופקו עם פער של כ-6%, אורמת עם יותר מ-5% ומיילן  ונייס בפער חיובי של יותר מ-3%.

 

מדדי המניות בארה"ב סגרו את השבוע בעליות חדות והם רשמו את העלייה השבועית הראשונה מאז תחילת השנה. העליות היו בעיקר בעקבות הזינוק בחוזים עתידיים על נפט ומרמזים של המשך עידוד הכלכלה ע"י בנק המרכזי של אירופה וזה של יפן.

 

ה-S & P 500 סגר את יום ו’ בעליה של 38 נקודות, או 2%, ב-1,906, כאשר כל 10 הסקטורים העיקריים גמרו בטריטוריה חיובית, בראשותן של מדדי אנרגיה וטכנולוגיה. מדד הדאו ג’ונס סגר בעליה של 211 נקודות, או 1.3%, ב-16093. הנאסד"ק עלה ב- 119 נקודות, או 2.7%, ל-4,591. המדדים היו עדיין על מסלול לסגור את החודש בירידות כאשר מתחילת השנה הם ירדו בין 7% ל -9%.

 

כלכלני בנק לאומי כותבים בסקירתם החודשית כי קצב צמיחה חיובי אך מתון בעולם ובישראל במהלך 2016, תומך באחזקת נתח מהותי מתיק ההשקעות באפיק האג"ח הקונצרני, בדירוגים גבוהים, אשר עשוי לספק תשואה שוטפת בסביבה כלכלית זו. בתוך כך, אפיק האג"ח הקונצרני בדירוגי השקעה בארה"ב מספק תמורה עדיפה ביחס לסיכון, בהשוואה לאגרות חוב מקבילות בישראל, ומומלצת הטיה בתיקים לטובת אפיק זה.

 

בנק אגוד מבצע השבוע שינויים בתיק ההשקעות המומלץ על רקע ההתפתחויות באסיה. "על רקע המשך חולשת נתוני המאקרו בסין וחולשת היואן, המשפיע לרעה על המדינות השכנות, אנו מקטינים את החשיפה למדינות אסיה ללא יפן בחלק המנייתי של התיק מ-12% ל-7% לטובת הגדלת החשיפה לארה"ב מ-55% ל-58% וליפאן מ-10% ל-12%", כותבים במחלקת המחקר של בנק אגוד.

 

בנק ירושלים דיווח ביום ו’ לבורסה כי התגלתה פריצת האקרים לאתר מידע בניירות ערך, הנפרד מהאתר המרכזי של הבנק. דיווח על כך נמסר לפיקוח על הבנקים. האתר שנפרץ, שהכיל מידע בלבד בתחום ניירות הערך, ללא אפשרות לביצוע פעולות, והוא הורד מרשת האינטרנט ביוזמת הבנק. מבדיקות שערך ועורך הבנק, בייעוץ עם גורמים מומחים ובתיאום עם גורמים ממלכתיים האמונים על אכיפת הסייבר בישראל, עולה כי מדובר בפעילות גורמים אקטיביסטים העוינים את ישראל השייכים לארגון "אנונימוס". הפעולה בוצעה מחוץ לגבולות המדינה.

 

חברת מדיקל קומפרישין סיסטם השלימה גיוס באמצעות הנפקת זכויות בהיקף של כ-13.7 מיליון ש"ח. אקסלמד, בעלת השליטה, ניצלה את מלוא הזכויות אשר הוצעו לה על-פי תנאי הנפקת הזכויות מתוקף החזקתה במניות החברה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש