המסחר בבורסה בתל אביב ננעל היום בעליות שערים בעקבות המומנטום החיובי בכל שוקי העולם עם חזרתן של הבורסות בניו יורק לפעילות. באירופה נרשמות עליות נאות של קרוב ל-2% ואילו בארה"ב מגמה חיובית מתונה יותר, זאת בהמשך לנעילה הירוקה החזקה הבוקר באסיה – ובעיקר בבורסות בסין.

 

המשקיעים בשווקים מעודדים בין היתר מהחלטת הבנק הסיני המרכזי להזרים לכלכלה יותר מ-90 מיליארד דולר, בין היתר בעקבות נתוני הצמיחה ל-2015 שהיו החלשים ביותר מזה 25 שנה והצביעו על תמ"ג של 6.9%. בתוך כך, קרן המטבע העולמית הודיעה על הורדת תחזית הצמיחה העולמית לשנת 2016 מ-3.6% לרמה של 3.4%.

 

מחיר הנפט נסחר בשעה זו בתנודתיות ויורד מתחת ל-29 דולר לחבית, בין היתר בצל החששות מ"הטבעת" שוק הנפט בעודף היצע עקב תוספת של עוד 600 אלף חביות ביום עד יולי מצד איראן. דוח הסוכנות הבינ"ל לאנרגיה מהיום הצביע על נפילה בביקוש העולמי לנפט כבר מסוף 2015 בגלל ההאטה בסין. לדברי הסוכנות, מחירי הנפט עלולים להמשיך ולרדת. בינתיים אצלנו, כינס שר האנרגיה שטייניץ דיון בנוגע להשלכות הטלטלה בנפט על מתווה הגז.

 

מחזור המסחר בת"א הסתכם היום בכ-1.2 מיליארד שקל, כאשר אל על הובילה את המחזורים בקרב מניות ת"א-100 בירידות חדות, ואחריה טבע , בנק הפועלים , בזק , כיל  ולאומי . ת"א 25 ות"א 100

 

 דלק רכב הובילה את העליות בקרב מניות ת"א-100, ואחריה בירוק רבוע נדל"ן על רקע קבלת מספר הצעות לרכישת השליטה בחברה מרבוע כחול, ביטוח ישיר , כיל ,  ספאנטק , פורמולה מערכות ומנורה מבטחים . מנגד, את הירידות הובילה פריון נטוורק ואחריה מנקיינד בין היתר בעקבות חיתוך מחיר היעד על ידי גולדמן סאקס, אל על במימושים, ביוטיים , איידיאו ואלוט תקשורת .

 

מחוץ לת"א-100, אלון רבוע כחול המשיכה לטוס על רקע הקפאת ההליכים ל-30 יום במגה וקבלת ההצעות לרכישת רבוע נדל"ן, בין היתר ממגה אור, ביג ואזורים. מיקרומדיק רשמה גם היא עליות נאות בעקבות הסכם שיווק ראשון באפריקה. כן פייט בלטה בירוק בעקבות קבלת אישור פטנט על התרופה לטיפול בבעיות בתפקוד המיני, ואיסתא ריכזה עניין לאור מעצרו של מנכ"ל חברה נכדה בחשד למעורבות בקרטל לארגון נסיעות בני נוער לפולין.

 

על רקע נתוני הצמיחה האחרונים, הבנק המרכזי בסין הודיע על הזרמה של למעלה מ-90 מיליארד דולר לכלכלה. הבנק יזרים את ההון לבנקים באמצעות הכלים שבהם עשה שימוש השנה, במטרה לסייע לכלכלה להתמודד עם המחסור הצפוי באשראי לקראת ראש השנה הסיני בתחילת פברואר.

 

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, טוען כי נתוני התמ"ג בסין "שופצו" - וקורא למשקיעים לא להאמין לסינים. חברון התייחס לנתוני התמ"ג בסין, ואמר כי "אנליסטים צפו לצניחה לעבר רמה של 6%-6.5% וספקולנטים אחרים מתקשים להאמין שראש ממשלת סין יסכים לפרסום נתונים חלשים יותר לאחר שאמר ביום שבת כי הצמיחה בשנת 2015 הייתה באזור של 7%".

 

הראל פיננסים סבורים שהנתונים שפורסמו הלילה בסין היו מעורבים. עפר קליין צופה האטה בצמיחה של הכלכלה הסינית לכיוון 6.5%, וירידה בקצב הפחתות הריבית לעומת 5 בסיכום 2015. בנוסף, קליין סבור שהזעזועים בעולם, התחזקות האירו והירידה בציפיות לאינפלציה לטווח ארוך, יוצרות לחץ על הבנק המרכזי האירופאי לפעול - וסביר שנשמע רמז לכך כבר בהחלטת הריבית שתפורסם ביום ה’.

 

טל פלג, מנהל מחלקת השקעות באפסילון, אמר כי "הירידה החדה במחיר הנפט גררה את שוקי ההון לתמחור מחודש של הסיכון מפני אירועים פיננסיים וגיאו-פוליטיים, וגררה ירידה חדה בציפיות האינפלציה". פלג הדגיש כי הירידה בציפיות האינפלציה מגלמת את הגלישה של המשק להאטה חריפה יותר. "להערכתנו, האפיק צמוד המדד מתומחר בחסר ונראה אטרקטיבי ביחס לאפיק השקלי".

 

הממשלה דנה היום בהשלכות הטלטלה במחירי הנפט על מתווה הגז: שר האנרגיה שטייניץ קיים הערכת מצב בדבר ההשלכות של ירידת המחירים מתחת ל-30 דולר לחבית על משק האנרגיה בכלל ועל יישומו של מתווה הגז בפרט.

 

בהמשך לפרסומים בעיתונות, חברת אזורים מודיעה כי הגישה אתמול הצעה לרכישת השליטה (כ-54%) ברבוע כחול נדל"ן לפי שווי כולל של 1.725 מיליארד שקל לרבוע נדל"ן. ההצעה, הגבוהה ביותר מאלה שהוגשו עד כה לחברה, הוגשה ביחד עם שותף פרטי שאינו חברה ציבורית, כאשר ככל שתתקבל ההצעה ירכשו המניות בחלקים שווים עם השותף, והחברה והשותף יישאו בחלקים שווים בעלויות הרכישה.

 

כן פייט ביופארמה דיווחה כי משרד הפטנטים האמריקאי העניק לחברה אישור לפטנט לתרופת ה-CF602 לטיפול בבעיות בתפקוד המיני. כן פייט מתעתדת להגיש בקשה לכניסה לניסויים קליניים בתרופה כבר ב-2016.

 

מיקרומדיק נכנסת לאפריקה: החברה חתמה על הסכם הפצה בלעדי ל-5 שנים בדרום אפריקה עם החברה המקומית אפרימדיקס. מדובר בהסכם שיווק ומכירה במדינה של ערכות ה- CellDetect® לאיתור סרטן צוואר הרחם ולניטור סרטן שלפוחית השתן.

 

פורסייט הגישה בקשה לפטנט בארץ על מערכת למניעת תאונות דרכים. בקשת הפטנט מתייחסת לטכנולוגיית הליבה של חברת הבת - מערכת התרעה מתקדמת, המבוססת על ניתוח מידע משתי מצלמות המספקת תמונה תלת מימדית באמצעות מערכת עיבוד תמונה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש