אלה פריד, אנליסטית בכירה לתחום הגז והאנרגיה בלאומי שוקי הון, מפרסמת היום התייחסות למניות ישראמקו ומודיעין על רקע ההתפתחויות החדשות:
"בזמן אחר ובמקום אחר דוחות המשאבים של דניאל מזרח ודניאל מערב היו מעוררים קרוב לוודאי גל סוחף של אופוריה במשק המקומי, ולו בשל ההימצאות של פוטנציאל נוסף של גז טבעי באגן הים התיכון. למען הסר ספק, מדובר גם כיום בידיעה חיובית. אלא שבימים אלה, בארץ ובעולם אין די בהודעה זו לשנות באופן מהותי את התמחור של ישראמקו. כפי שמשתמע מהודעת החברה: הדיווחים אינם מהווים דרמה - לפחות בטווח הקצר.
"הדוח הסיסמי של רישיון דניאל מערב מצביע על פוטנציאל של TCF 8 המופרדים ל-9 בלוקים מרובי שכבות, שרק אחד מהם נאמד בכ-3.3TCF , וכל היתר מוערכים בין כ-0.5 לכ-1 TCF. בנוסף לכך, מצביע הסקר הסיסמי ברישיון דניאל מזרח על פוטנציאל של כ-1.2 TCF הנמצאות בשתי שכבות. אין ספק, כי המשך האקספלורציה והפיתוח ברישיונות אלה, יהיו תלויים בבעלי השליטה בישראמקו - המחזיקה 65%, ו- 10% הנמצאים בידי חנ"ל.
"מנגד, מודיעין המחזיקה 15% בשני הרישיונות, תושפע מהחלטות העסקיות של ישראמקו. כידוע, רמת אי-הוודאות ברישיון אשר טרם נקדח הינו גבוהה מאוד, ואימות הפוטנציאל בדניאל מערב עלול לדרוש מספר רב של קידוחים.
"נציין, כי ישראמקו, כמקובל אצלה, כבר הודיעה על כוונתה לצרף שותף לרישיונות. מאז ומתמיד הערכנו את דרך הפעולה השמרנית - המאפיינת את הקבוצה בתחום ההשקעות - לפיה היא נשארת בדרך כלל עם כשליש מההחזקה ברישיונות ונושאת בהתאם לכך לחלק היחסי בפיתוח. אלא שהפעם, עלולות המכירה ומציאת השותף להימשך זמן לא מבוטל".
בשורה התחתונה, אומרת פריד כי "מבחינת ישראמקו אין כאן דרמה, אלא מעין תוספת חיובית של אופציה, שלא ניתן לתמחר אותה. אנו ממשיכים להמליץ על ישראמקו ב’תשואת יתר’ ובמחיר של כ-74 אגורות.
"נציין, כי לא יהיה זה הוגן לומר שמבחינת מודיעין אין פה דרמה, אלא שמצבם של משק הגז טבעי המקומי והגלובאלי, כמו גם התלות בתכניות הפיתוח של ישראמקו, עלולים להשאיר את הדרמה על הנייר עוד זמן רב", סיכמו בלאומי שוקי הון.