חברת מדיקל קומפרישין סיסטם (MCS), העוסקת בתחום המכשור הרפואי הלא פולשני, הודיעה היום, כי Medical Compression System, Inc, חברת הבת בבעלות מלאה (100%), התקשרה בהסכם עם בית חולים מוביל במדינת ניו יורק בארה"ב המצוי תחת תוכנית ה- BPCI (Bundled Payment for Care Initiative).

 

כפי שדיווחה החברה, מדובר באחת משתי תוכניות אשר הושקו על ידי ה- CMS (המבטח הרפואי הממשלתי בארה"ב) במטרה לתמרץ מרכזים רפואיים לחיסכון בעלויות לצד הגדלת השיפוי הביטוחי הפוטנציאלי מה- CMS.

 

תוקף ההסכם הינו שלוש שנים, במסגרתו תשכיר החברה לבית החולים מכשירי ActiveCare+S.F.T® ושרוולי SFT של החברה למשך תקופת השהות של מטופלים בבית החולים ו/או רק לתקופה בת ארבעה עשר ימים עבור שימוש ביתי של מטופלים. בנוסף תעניק החברה הבת שירות טלפוני ישיר לרשות המטופלים במקרה של תקלות במכשירי ה-SFT.

 

על פי ההסכם, תקבל חברת הבת תשלום מבית החולים עבור תקופת השימוש בבית החולים וכן תשלום עבור המשך השימוש הביתי של מטופלים מחוץ לבית החולים. התשלום לחברה עבור השימוש הביתי יבוצע על ידי בית החולים, וזאת ככל שהחברה לא תקבל תשלום בעבור טיפול זה מחברות הביטוח של המטופלים.

 

להערכת החברה, בבית החולים מבוצעות מדי שנה כ- 3,500 פרוצדורות רפואיות רלבנטיות. כמו כן, החברה מעריכה כי בשנת הפעילות הקרובה שיעור החדירה של המכשיר בטיפולי ההמשך מחוץ לבית החולים עשוי להגיע לכ- 60% מסך הפרוצדורות המבוצעות.

 

טים מקארת’י, מנכ"ל MCS, מסר: "הסכם ראשון זה עם מרכז רפואי מוביל במסגרת תכנית ה- BPCI, מהווה אבן דרך חשובה בעלת פוטנציאל תרומה משמעותית לפעילות החברה בשנים הקרובות במסגרת מודל ה- One Device החדש. על פי מודל זה, עליו הודענו לאחרונה, החברה איננה מציבה עוד מכשירים בבתי החולים, אצל סוכני ה- DME או אצל הסוכנים הלוגיסטיים אלא הם נשלחים ישירות לבתי החולים בהתאם להזמנות שהתקבלו מהם, תוך המשך שימוש על ידי המטופל מחוץ לבית החולים. המודל עשוי לאפשר לחברה להתגבר על בעיות השיפוי הביטוחי בהן נתקלה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש