לידר בסקירה על בזק: שוק התקשורת נמצא על פרשת דרכים. משרד התקשורת מאיים להחליש את כוחן של חברות התקשורת הגדולות הן על ידי הפיכת תשתיות התקשורת שלהן למעין מוצר מדף והן על ידי מתן תמיכה נרחבת למתחרים החדשים שינסו להיכנס לשוק.


נוכח התפתחויות אלו השוק נמצא בסביבת אי ודאות גבוהה ומורגשת דריכות מסוימת בקרב המשקיעים, הממתינים להתבהרות תמונת המפה העתידית של ענף התקשורת.


אנו מעריכים, כי תיתכן פגיעה מסוימת בהיקפי ההכנסות של מרבית פעילויות בזק, אם כי הפגיעה לא צפויה להיות מהותית ויש לזכור כי בזק חולשת על כל תחומי ענף התקשורת. בסה"כ, אנו בדעה, כי מאפייני תמהיל פעילויות הקבוצה מחד, והמשך ביצוע שדרוגים טכנולוגיים וצעדי התייעלות מאידך, יאפשרו בזק ליהנות מתזרימים חזקים גם בשנים הקרובות.


אין לנו ספק כי פוטנציאל ההתייעלות של בזק רחוק מידי מיצוי, במיוחד לאור העובדה כי הקבוצה התנהלה שנים רבות כחברה ממשלתית. אנחנו מצפים לשיפור בשולי הרווח של החברה כתוצאה ממעבר לרשת ה-NGN ושדרוג הרשת הסלולרית. מעבר לכך אנו צופים לשיפור בתזרים החברה עם חזרה לרמות השקעה נורמטיביות. 



ממליצים על קניית המניה במחיר יעד של 10.4 ₪. 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש