הבורסה בת"א תפתח הבוקר ביציבות במסחר דליל בעקבות חופש כריסטמס בשווקים בעולם. ביום ו’ לא התקיים מסחר בבורסות באירופה ובארה"ב וביום חמישי יום המסחר היה קצר. מניות הארביטרז’ חוזרות עם ממוצע שלילי קל כאשר בולטות מניות אורמת שעלו במקצת. שאר מניות הארביטרז במדד ת"א 25 רשמו תנודות קלות של עד חצי האחוז בעליה או בירידה.
כאמור, המסחר בוול סטריט נסגר ביום ה’ במגמה מעורבת. יום המסחר היה קצר והסתיים ב-20:00 ביום שישי לא התקיים מסחר, לרגל חג המולד. ביום ה’ מדד ה-S&P ירד ב-0.16% ל-2,060.92. מדד הנאסדק עלה ב-0.05% ל-5,048.49 והדאו ירד ב-0.29% ל-17,552.44.
ועדין בארה"ב. כלכלני לאומי כותבים בסקירתם השבועית כי אפיק האג"ח הקונצרני בדירוגי השקעה בארה"ב מספק תמורה עדיפה ביחס לסיכון, בהשוואה לאגרות חוב מקבילות בישראל, ומומלצת הטיה בתיקים לטובת אפיק זה. בנוסף, התשואה בקבוצת ה-High Yield (דירוגים הנמוכים מדירוג השקעה) בארה"ב, גבוהה בהשוואה היסטורית. מומלצת חשיפה לאגרות קצרות באפיק זה, בהיקף מצומצם מתיק ההשקעות, כפוזיציה בסיכון גבוה. מומלץ להימנע מאג"ח מסקטור האנרגיה ומסקטור הסחורות.
בג"ץ דחה ביום ה’ בערב את הבקשה לצו ביניים להקפאת מתווה הגז. את העתירה הגישה בשבוע שעבר יו"ר מרצ ח"כ זהבה גלאון, בבקשה להורות על ביטול החלטת ראש הממשלה להפעיל את סעיף 52 לחוק ההגבלים העסקיים, ולקבוע כי הליך קבלת ההחלטות להפעלת הסעיף היה פגום.
לאחר שבג"צ דחה את הבקשות לעיכוב ביצוע המתווה הממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים העניק אמש לבעלי הזכויות במאגרי "כריש" ו"תנין", חברות דלק, אבנר ונובל, שטרי חזקות למאגרים אלו.
בבנק אגוד אומרים כי שוק המט"ח אשר היה תנודתי מאוד לקראת העלאת הריבית, נרשמה רגיעת מה, השבוע נרשמה החלשות קלה של הדולר מול מטבעות מרכזיים וזאת לאחר תקופה ארוכה של התחזקות הדולר. נתוני מאקרו שפורסמו השבוע בארה"ב היו ברובם חיוביים, אם כי נתון מכירות בתים קיימים הפתיע לרעה.