יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל היום כסדרו לאור דחיית השביתה הכללית במשק. אחוזת בית רושמת עליות שערים בשעות הצהריים, בתמיכת העליות נאות בשעה זו באירופה ובהמשך לנעילה החיובית הבוקר במזרח הרחוק ואמש בניו יורק. בין היתר, ההתאוששות במחירי הנפט אל מעבר לרף ה-36 דולר לחבית סיפקה רוח גבית לשווקים. החוזים העתידיים מאותתים על פתיחה ירקרקה ליום המסחר בוול סטריט.

 

בטוקיו לא התקיים היום מסחר לרגל חג מקומי. בנוסף, נזכיר כי לרגל חג המולד, המסחר ברוב השווקים יסתיים מחר (חמישי) מוקדם מהרגיל, וביום שישי רוב השווקים יהיו סגורים.

 

המניות הדואליות סיפקו הבוקר תמיכה קלה של כ-0.1% למדד המעו"ף: טבע חזרה אמנם עם פער שלילי של 0.35% ואופקו עם מינוס 0.4%, אך עם זאת פריגו, מיילן וכיל שבו לת"א עם פערים חיוביים של כ-0.2%, 0.8% ו-2.2%, בהתאמה.

 

מניות הגז מרכזות עניין אחרי שבג"צ החזיר את תכנית הפיתוח של מאגר לוויתן למוסדות התכנון, על מנת לבצע שינויים הקשורים בטיפול הגז בים מול הטיפול ביבשה. ביומיים האחרונים ירדו מניות הסקטור בחדות, ונחלשו בכ-4%. בתוך כך, הבוקר פורסם כי על רקע קשיי היצוא, הציגה נובל אנרג’י שלוש חלופות לפיתוח לווייתן תכליתן, בין היתר, לצמצם את ההשקעה הראשונית שנדרשת בפיתוח המאגר - וכן להתמודד עם מציאות שבה יצוא הגז למצרים לא יתממש.

 

מחזור המסחר בת"א עומד בשעה 12:50 על כ-535 מיליון שקל, כאשר גזית גלוב מובילה את המחזורים בקרב מניות ת"א-100, ובעקבותיה אל על על רקע סקירה מבלומברג והמלצה מפסגות, טבע , כיל , לאומי ובזק שהודיעה על תוכנית לפרישה מוקדמת. ת"א 25 ות"א 100 

 

 חלל תקשורת , שזינקה ב-10.2% ביומיים האחרונים, ממשיכה במומנטום החיובי ומובילה את העליות בקרב מניות ת"א-100 לאור הדיווח כי בעלת השליטה בחברה חזרה לבחון אפשרויות למכירתה, וגם פריון נטוורק מוסיפה לעלות. כמו כן, בולטות בירוק אבוג’ן, ספאנטק , אקויטל ואלקו. גם מזור רובוטיקה שקיבלה 3 הזמנות נוספות למערכת הרנסנס, מרכזת עניין.

 

מנגד, את הירידות מובילה פרטנר ואחריה כלכלית ירושלים בעקבות התפטרותו של היו"ר הנכנס יוסי ארד, כ-15 שעות בלבד אחרי מינויו. עוד בולטות באדום: סלקום , שיכון ובינוי על רקע הדיווח כי אם השקעות הממשלה הניגרית בפרויקטים לא יחודשו, הפגיעה תחלחל עד לשורה התחתונה של החברה, הפניקס בצל אי-הבהירות סביב העסקה למכירת השליטה לפוסון הסינית, ויואל .

 

השביתה המתוכננת במשק בוטלה כאמור, זאת אחרי ששר האוצר ויו"ר ההסתדרות הגיעו בסיומו של מו"מ מרתוני להסכמות, לפיהן לראשונה תוספות השכר יינתנו באופן דיפרנציאלי - 50% מהתוספת תינתן באופן שקלי ו-50% באופן אחוזי. ההסכם פורץ הדרך יביא לצמצום הפערים בין מקבלי המשכורות הנמוכות לגבוהות במגזר הציבורי, כך שמקבלי השכר הנמוך יקבלו תוספת גבוהה מ-7.5%.

 

עידן אזולאי, מנהל השקעות ראשי באפסילון, מעריך היום כי "השוק ימשיך לחפש את הזרז אשר ישנה את המגמה השלילית של השבועות האחרונים, ועד אז נראה שהשווקים ימשיכו להיסחר בטווח מחירים צר". לדבריו, תקופת החגים בחו"ל תמתן את התנודתיות בשווקים בימים הקרובים. לצד זאת, נתוני המקרו האחרונים בארץ ובעולם ממשיכים להעיד על האטה, כאשר נתוני הכלכלה המקומית מצביעים על המשך ירידה בקצב הפעילות".

 

מזור רובוטיקה הודיעה היום על קבלה של שלוש הזמנות נוספות למערכת הרנסנס ברבעון הרביעי, כולל הזמנות מבתי חולים בשווקים עירוניים חדשים בארה"ב. ההזמנות החדשות מביאות את סך ההזמנות עד כה ברבעון שיסתיים בשבוע הבא לשבע. המנכ"ל אורי הדומי ציין כי בחברה בטוחים שהמכירות במחצית השנייה של השנה יעלו על הראשונה.

 

אחרי שאתמול דווח על פרישתה של קבוצת טיאנן הייפנג מהתהליך לרכישת השליטה בחברת כלל ביטוח, הודיעה היום אידיבי פתוח כי נשארה רק עם חברה אחת במו”מ למכירת חברת הביטוח. קבוצת SG פרשו גם הם מהמירוץ, אחרי ש"לא ראו טעם"  בהמשך המגעים, לשון ההודעה. בתוך כך, באידיבי פתוח הדגישו כי נמשך המו"מ עם מקרולינק.

 

 ננו דיימנשן מדווחת כי קיבלה אישור לתקציב של עד 4.4 מיליון שקל מהמדען הראשי במשרד הכלכלה, כאשר חלקו של המדע"ר בתקציב המו"פ עומד על 50%. זו השנה השנייה ברציפות שהחברה מקבלת מימון מהמדע"ר, לאור הישגיה בפעילות הפיתוח ועמידתה ביעדים.

 

חברת S&P מעלות מודיעה על אישרור דירוג המנפיק המקומי ‘ilAA’ של הבנקים דיסקונט ומרכנתיל עם תחזית יציבה, במקביל להעלאת דירוג למכשירי הון היברידיים שהונפקו על ידי דיסקונט. הדירוג הגלובלי של דיסקונט, המשמש כבסיס לקביעת דירוגי המכשירים ההיברידיים שהנפיק, עלה לרמה של ‘BBB’ עם תחזית דירוג יציבה, מרמה של ’-BBB’ עם תחזית דירוג חיובית. כתוצאה מכך, דירוגי סדרות ההון המשני המורכב וההון הראשוני המורכב שהונפקו על ידי דיסקונט, הנגזרים הן מהדירוג הגלובלי והן מהדירוג המקומי, עלו לרמה של ‘+ilA’ ו-’-ilA’, בהתאמה.

 

 בזק הודיעה הבוקר כי אישרה הפרשה של 115.5 מיליון ש”ח לתוכניות פרישה מוקדמת. דירקטוריון החברה אישר תקציב של כ-103 מיליון ש"ח לפרישה מוקדמת של כ-78 עובדים ב-2016, לצד תוספת תקציב של 12.5 מיליון ש"ח לתוכנית דומה בשנה הנוכחית.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש