כן פייט ביופארמה מודיעה היום על קבלת פטנט ביפן עבור תרופת הדגל של החברה, CF101 להפחתת הלחץ התוך-עיני (IOP). כן פייט, באמצעות החברה הבת, אופטליקס (OTCQB: OPLI), סיימה את שלב גיוס החולים למחקר הקליני שלב II בתרופת ה- CF101 לטיפול בגלאוקומה המתקיים באירופה וישראל ומתכוונת לפרסם את תוצאות המחקר במחצית 2016.

 

עלייה בלחץ התוך עיני, או IOP, הוא הגורם העיקרי לגלאוקומה, העלול להוביל לנזק לעצב הראייה עד כדי איבוד ראייה. בעוד שרוב תרופות הגלאוקומה בשוק הינן טיפות עיניים גנריות, ה-CF101 היא אחת התרופות היחידות הניתנות בבליעה הנמצאות בפיתוח לטיפול במחלה זו. כ-3 מיליון אמריקאים סובלים ממחלת הגלאוקומה. שוק התרופות לגלאוקומה בשבעת השווקים העיקריים גדל בעקביות ומוערך, נכון ל - 2023, ב- 3 מיליארד דולר, על פי נתוני חברת GlobalData.

 

משרד הפטנטים ביפן אישר את הפטנט שכותרתו: "A3 אדנוזין רצפטור אגוניסט להפחתת הלחץ התוך-עיני". CF-101 היא אגוניסט לרצפטור מסוג A3 לאדנוזין הנקשר ל- A3AR, המבוטא ביתר בתאים דלקתיים. כן-פייט, קיבלה אישור פטנט דומה בארה"ב להפחתת לחץ תוך עיני ומחכה לאישורים ם בשווקי מפתח עולמיים נוספים.

 

"אנו ממשיכים לחזק בהתמדה את נכסי הקניין הרוחני עבור CF-101 לטיפול בגלאוקומה, מחלה הגורמת לעיוורון. העובדה שאין כיום תרופה למחלה זו, מבליטה את היתרונות שבטיפול שלנו בדמות האפשרות למתן התרופה בטבליה והוכחת פרופיל בטיחותי מצוין. אנו מאמינים כי מחקר שלב II יקדם את פיתוח ה- CF-101 להתוויה חשובה זו", אמרה פרופ’ פנינה פישמן, מנכ"לית כן-פייט.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 9
    צודק. נמצא שמה זמן רב. בלי דאגות .

    הסכום חלק קטן מהתיק. ההפסד בא בחשבון ואפילו נשכח ממזמן רווחים יתקבלו בברכה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • capital junior
    • 17/12/2015 17:35
  • 7
    גיל צהרים טובים אחרי הפדיחה הקטנה

    שלך (לא נורא קורה לגדולים ביותר) תן לנו בהזדמנות סקירה מקיפה על כן פייט כמו שאתה יודע להכין על חברות אחרות |143|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • capital junior
    • 17/12/2015 15:32
  • 6
    גיל פירת -CF101

    מולקולה CF101 ישנם מספר התוויות והם עין יבשה נכשל.דלקת פרקים נערכים לשלב שלוש.פזוראיזיס נערכים להמשך ניסויי שלב שלוש.גלאקומה ניסויי שלב 2 .
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • עשר ועשרה
    • 17/12/2015 14:20
  • 5
    כן... cf101 היה גם העין היבשה

    באותה התוויה. חשבתי שהכל שם נכשל. ראיתי לחץ תוך עיני ישר זה זרק אותי לעין היבשה. עכשיו זה ברור לי יותר. לא הבנתי מה זה הניסיון הזה להוציא פטנטים על דברים שנכשלו|1| בהצלחה בכל מקרה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • גיל פירת
    • 17/12/2015 14:16
  • 3
    גיל פירת-אתה עושה סלט

    כן פייט נכשלה בינסויי העין היבשה אולם בנסויי הגלאקומה הניסויי ממשיך כרגיל והחולים הסובלים מגלאקומה יש להם לחץ תוך עיני.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • עשר ועשרה
    • 17/12/2015 14:12