דיווח נוסף הבוקר לכלל ביוטכנולוגיה: החברה מדווחת שקיורטק, חברה המוחזקת על ידה בכ-53%, הודיעה לה כי החל שלב גיוס החולים בניסוי שלב II בתרופה MDV9300 (Pidilizumab), המפותחת על ידי Medivation Inc. בחולים בסרטן מסוג Stage III-IV Diffuse Large B-Cell Lymphoma (DLBCL).
על פי הנתונים המעודכנים במאגר המידע לגבי ניסויים קליניים של רשויות הבריאות האמריקאיות (NIH), הניסוי הפתוח צפוי לכלול כ-150 חולים שמחלתם נמצאת בהפוגה (first remission). יעד הניסוי העיקרי הינו מידת התגובה האימונולוגית לתרופה. יעדי ניסוי משניים כוללים בטיחות וסבילות של התרופה וכן את הזמן להתקדמות המחלה (PFS) והשרידות (OS).
הניסוי נערך במרכזים הרפואיים לטיפול בסרטן של Northwestern University, Georgia Regents University Medical Center, ו-University of Chicago Comprehensive Cancer Center. תוצאות הניסוי צפויות להתקבל בשנת 2018.
בכת"ב מציינים כי הניסוי נתמך על ידי מענקי מחקר של ה-National Cancer Institute ושל ה-Gateway for Cancer Research.
בתקופה הקרובה, מדיביישן צפויה להתחיל ניסוי פיבוטלי בתרופה באינדיקציה דומה. בנוסף, התרופה נבחנת במספר ניסויי שלב II באינדיקציות שונות (בין השאר ב-multiple myeloma, AML, DIPG).
מוקדם יותר הבוקר הודיעה כת"ב כי ניאון תרפיוטיקס האמריקנית, המוחזקת על ידיה בשיעור של כ-8%, החלה בשיתוף פעולה עם בריסטול-מאיירס-סקוויב לביצוע ניסוי קליני שלב Ib המשלב את החיסון לסרטן המותאם אישית המפותח על ידי ניאון (NEO-PV-01, personalized neoantigen cancer vaccine) עם Opdivo (PD-1 immune checkpoint inhibitor, nivolumab של בריסטול-מאיירס-סקוויב.
הניסוי, שצפוי להתחיל בשנת 2016, ינוהל על ידיNeon ויבחן בטיחות, סבילות ויעילות ראשונית של התרופה בחולים המטופלים ב-Opdivo במגוון אינדיקציות (מלנומה, סרטן ריאות מסוג smoking-associated non-small cell וסרטן שלפוחית השתן). הניסוי יבחן גם פרמטרים מסויימים של מערכת החיסון הרלבנטיים לפעילות התרופה.