מנורה מבטחים הודיעה הערב כי הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז כנגד מנורה מבטחים ביטוח וכן כנגד 5 חברות ביטוח נוספות תובענה ובקשה לאישורה כייצוגית. העילה לתביעה, לפי הטענה, היא גבייה פסולה לכאורה של פרמיות ביטוח ממבוטחים המשרתים במילואים, אשר מחויבים בפרמיית ביטוח מלאה גם במהלך תקופת שירות המילואים, וזאת למרות שהכיסוי הביטוחי שניתן בפוליסה בתקופה כאמור חלקי וחסר, ושוויו נמוך משמעותית מהפרמיות הנגבות ממנו בפועל.

 

הקבוצה אותה מבקשים התובעים לייצג, הינה כל מי שהייתה או שנמצאת בבעלותו פוליסת ביטוח שכללה החרגה שעניינה שירות מילואים, וששילם למשיבות בשבע השנים שקדמו להגשת בקשה זו ועד למועד אישורה כייצוגית, פרמיות ביטוח בתקופה בה המבוטח היה מצוי בשירות מילואים.

 

הנזק הנטען כלפי המשיבות לכלל חברי הקבוצה, הועמד על דרך האומדן על סך של עשרות מיליוני ש"ח.

 

עילות התביעה העיקריות, על פי הבקשה, הינן: עשיית עושר ולא במשפט; תנאי מקפח בחוזה אחיד; אפליה פסולה; הפרת חובה חקוקה, לרבות הפרת סעיפים 16, 20, ו- 58 לחוק חוזה ביטוח, התשמ"א-1981; הטעיה תוך הפרת סעיף 55 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח), התשמ"א- 1981; הפרת חובת הגילוי היזום וקיום חוזה בחוסר תום לב .

 

הסעדים העיקריים להם עותרים התובעים הינם: (א) השבה של כל הסכומים שנגבו ביתר מחברי הקבוצה בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד גבייתם ועד למועד השבתם בפועל (ב) להורות מכאן ואילך על התאמת גביית פרמיית הביטוח של המבוטחים בתקופת שירות המילואים וכן להורות על ידוע המבוטחים בדבר המגבלות החלות על מימוש הפוליסה מכח הדין הצבאי (ג) להורות למשיבות למסור מידע ונתונים מפורטים על סוגי הפוליסות שכללו החרגה שעניינה שירות מילואים, לרבות מידע אודות סך דמי הביטוח שנגבו בפוליסות אלו (ד) חיוב המשיבות בגמול לתובע הייצוגי ושכ"ט לבא כוחו וכן מתן כל סעד נוסף כפי שבית המשפט ימצא לנכון בנסיבות העניין.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    היום קיבלתי 70 שח מתביעה יצוגית כלל

    תעשיות. היום קיבלתי את ההודעה שהכסף נכנס לחשבון ש23.11. תבדקו אם החזקתם ואם קיבלתם. אני נגד תביעות יצוגיות שבהם הציבור לא מקבל כלום ורק עו"ד עושה קופה. למשל 25 שח הנחה בקניית קרוקס חדשות. אבל אם הציבור מקבל מזומן - גם אם זה שנקל - מגיע לעו"ד כמה אחוזים מהתביעה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 15/12/2015 22:49