גו.די.אם מדווחת היום כי בהמשך לפעילותה בתחום ההתוויה מחדש של תרופות, היא מנהלת מו"מ להתקשרות עם חברה שוויצרית לפיתוח פרמצבטי מסוג של מולקולה ממשפחת הקנבינואידים במערכת תת לשונית.
כפי שנמסר לגו.די.אם על ידי החברה השוויצרית, בגין הפיתוח הוגשה בקשה לרישום פטנט פרוביזורי (US provisional application) והמסלול רגולטורי הצפוי הינו מסוג 505(b)2.
ככל שהמו"מ יגיע לידי התקשרות מחייבת, החברה תממן בשלב הראשון את פיתוח הפורמולציה והבדיקות הראשוניות בבני אדם, בהיקף כספי מוערך של כ-400-500 אלף שקל, וכנגד קבלת החזקות מהותיות בפיתוח. הפיתוח והבדיקות ייעשו במדינת ישראל במעבדות מוכרות ובבית חולים. לפי המידע שנמסר לחברה, תקופת הפיתוח והניסוי תארך כ-10 חודשים.
בחברה מעריכים כי הצלחת הפיתוח עשויה לפתוח פתח לפיתוחים נוספים עם מולקולות דומות. במידה שהפיתוח והניסוי יצליחו צפויה להיעשות פניה לשותף אסטרטגי, חברה פרמצבטית גלובלית, להשלמת תיק המוצר. גו.די.אם מדגישים כי אין כל ודאות כי המו"מ יבשיל לכדי הסכם מחייב וככל שייחתם הסכם מחייב, אין ודאות באשר להצלחת הפיתוח ולתוצאות הבדיקות.