ישראל נמצאת בין עשר המדינות המובילות בעולם בזיופי תרופות ומדורגת במקום ה- 8. על פי הערכות, 1 מכל 100 ישראלים רוכש תרופה מזויפת בידיעה או שלא בידיעה. במדינות מתפתחות מגיעות התרופות המזויפות לכ- 10% מהאוכלוסייה. על פי הערכת ה- CMPI (Center for Medicines in the Public Interest) אם לא יינקטו צעדים של ממש להתמודדות עם התופעה, יגיע היקף המכירות של תרופות מזויפות עד סוף 2010 ל- 75 מיליארד דולר. נתון זה מבוסס על מקרים מדווחים בלבד. התרופה הנסחרת ביותר בשוק הזיופים בישראל היא תרופת המרשם ויאגרה.
בין השנים 2007-2009 דיווחו הרשויות בישראל כי הגיעו לידיהם 438,410 כדורי ויאגרה שזוהו על ידי פייזר כמזויפים. רק בשבועיים האחרונים דווח בערוצי התקשורת השונים על מספר מקרים של תפיסת רשתות מכירה של תרופות מזויפות ביניהם גם ויאגרה.
כ- 33% מהתרופות המזויפות שנתפסות הן ללא כל חומר פעיל, 52% הינן בעלות מינון לא נכון של מרכיבי התרופה, 20% מהתרופות המזויפות הכילו חומרים שאינם אמורים להיכלל בהם. סוחרים בתרופות מזויפות מעורבים בדרך כלל גם בסחר בנשק ובמימון של ארגוני טרור שונים ברחבי העולם.