חברת סלקט, המפתחת מערכת לברירת תאי גזע, מציינת אבן דרך משמעותית עם תוצאות מוצלחות בניסוי בהשתלות מח עצם.

 

החברה מדווחת היום על תוצאות ניסוי הטוקסיקולוגיה המרכזי, שבוצע בשיטת הייחודית של החברה לברירת תאי גזע. מדובר בניסוי המסכם את ההכנות הכוללות לקראת הניסוי הקליני הראשון של החברה. הניסוי בוצע בתנאי GLP בחברה בין לאומית, נמשך תשעה שבועות וכלל ניתוח קליני והיסטופתולוגי מלא בקבוצת בעלי חיים המטופלים ובקבוצת הביקורת.

 

במסגרת הניסוי, נבחנה בטיחות השתלת מוח עצם במודל אגרסיבי בו צפוי תמותה של כ40-50%. מודל זה הוא מודל הבחירה לחברות המפתחות טיפולים בהשתלת מוח עצם וקבוצת הביקורת האגרסיבית מהווה לכן מודל השוואה מצוין. בניסוי בדקה החברה את בטיחות שיטת ברירת התאים שפותחה על ידי החברה תוך בחינת פרמטרים של רעילות הטיפול, מול קבוצת ביקורת בה הושתלו אותם תאים ללא הטיפול של החברה.

 

בעוד בקבוצת הביקורת בניסוי נרשמה כצפוי תמותה של 50%, הקבוצה בה הושתלו דגימות מח עצם שטופלו בשיטה של החברה לא נצפתה כל תמותה. מעבר לכך נמצא כי בפרמטרים נוספים כמו סימנים קליניים ומשקל גוף, לא נמצאה כל רעילות. החברה עוסקת בניתוח תצפיות נוספות שנעשו מחוץ למסגרת הניסוי וצפויה לקבל בחודשים הקרובים את הדוח ההיסטולוגי עם הניתוח הסטטיסטי הרלוונטי אך כבר בשלב זה נראה כי התוצאות עלו על כל המצופה על ידי הנהלת החברה.

 

פרופסור דב ציפורי, מומחה עולמי בתחום תאי הגזע, מציין כי "עצם העובדה שבקבוצת הטיפול לא נרשמה תמותה, לצד התמותה המשמעותית בקבוצת הביקורת תומכת במובהק בבטיחות השיטה. מעבר לכך חשוב להדגיש כי קליטה של תאים אנושיים נצפתה במוח העצם של 95% (!) בקבוצה שטופלה בשיטה של החברה וזאת כחודשיים לאחר ההשתלה. תוצאות אילו מאוד מעודדות לקראת הניסויים הצפויים להתחיל בקרוב בבני אדם".

 

ד"ר שי ירקוני, מנכ"ל חברת סלקט, ציין כי "התוצאות הנוכחיות עלו על ציפיותינו ואף מתעלות על התוצאות המוצלחות שהצגנו בעבר. מדובר בפריצת דרך של ממש המצביעה על אפשרות לסייע למיליוני חולי סרטן וחולים העוברים השתלות איברים ברחבי העולם. הטכנולוגיה של סלקט עשויה אכן לפתוח דלת חדשה לרפואת המאה ה-21".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש