יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בצל הנעילה השלילית הנוספת אמש בניו יורק, על רקע המשך הירידה במחירי הנפט לשפל של כמעט 7 שנים. המגמה האדומה נמשכת הבוקר בשוקי אסיה, אם כי החוזים העתידיים מעבר לים הפכו חיוביים.
מניות הארביטראז’ חוזרות לת"א בפער משוקלל מינורי על המעו"ף. המניות שצפויות להכביד על המדד הן כיל שחוזרת עם פער ארביטרז’ שלילי של 1.8% בהמשך לירידה של 2.6% אתמול, טבע במינוס 0.3% לאחר עלייה של 0.6% אתמול, וגזית גלוב ופריגו שצפויות לאבד כל אחת כ-0.4%. מנגד, אופקו הלת’ צפויה לעלות ב-0.9%. מדד ת"א 75 שאיבד אתמול 1.2%, צפוי גם היום לסבול מפער שלילי של מנקיינד , שצפויה לרדת ב-4%.
מניות הגז, שרשמו אתמול ירידות, ימשיכו לרכז עניין על רקע עדותו של ראש הממשלה נתניהו בוועדת הכלכלה, בניסיון להגן על מתווה הגז. כעת, נתניהו יכול לחתום על המתווה אך צפוי לחכות מספר ימים בצל הגשת בג"צ על ידי המתנגדים. גם אי-הבהירות סביב סוגיות היצוא לירדן ולמצרים ממשיכות לעורר עניין בסקטור. גם הירידה בנפט תשפיע על המסחר במניות אלה, ומנגד אל על צפויה להמשיך ולהרוויח מרצף הירידות האחרון.
טאואר-ג’אז הודיעה אתמול על הסכם מחייב לקבלת הלוואה ארוכת טווח עם שלשה בנקים מובילים ביפן על סך של כ-70 מיליון דולר שנועדה לאפשר צמיחה נוספת בחברת הבת היפנית, טאואר-ג’אז פנסוניק סמיקונדקטור (TPSCo). ההלוואה נושאת ריבית שנתית של טיבור + 2, ותיפרע בשבעה תשלומים שווים החל משנתיים לאחר מועד החתימה ועד הרבעון הרביעי של 2020.
חברת פלוריסטם צללה אתמול אחרי שקיבלה הודעה מחברת יונייטד ת’ראפיוטיקס המסיימת את הסכם המיסחור ביניהן לפיתוח תרופה מתאי ה-PLX-PAD לטיפול ביתר לחץ דם ריאתי (PAH). על פי הסכם המסחור, יוחזרו לפלוריסטם מלוא הזכויות על תאי PLX-PAD בהתוויה זו, כמו גם כל המידע הקליני והבקשות הרגולטוריות, מה שמאפשר לפלוריסטם להתקדם בפיתוח הקליני של המוצר, גם עם שותפים אחרים למיסחור.
טבע ושותפתה איגל פארמה דיווחו על קבלת אישור מה-FDA לזריקת ה-BENDEKA. לפי ההסכם ביניהן, טבע תהיה אחראית לכל פעילות השיווק של המוצר בארה"ב כולל קידום והפצה. בחברות צופים שהזריקה לטיפול במספר סוגי לימפומה תהיה זמינה לשיווק כתרופת מרשם במהלך הרבעון הראשון של 2016.
המסחר בוול סטריט נסגר אמש כאמור בירידות שערים זה היום השני ברציפות, על רקע ירידה חדה במחירי הנפט. מדד ה-S&P ירד ב-0.65% ל-2,063.62. מדד הנאסדק ירד ב-0.07% ל-5,098.24 והדאו ירד בכ-0.92% ל-17,568.06. גם באירופה נרשמו ירידות, במדדי המניות בהובלת מניות של חברות הכרייה והאנרגיה.
חוזים עתידיים על נפט נסגרו בירידות בפעם השלישית ברציפות, כאשר העליות שנרשמו במהלך המסחר המוקדם נמחקו לגמרי והמחירים נותרו בשפל של כמעט שבע שנים. הנפט נסגר במחיר של 37.51 דולר לחבית בניו יורק, ירידה של 14 סנט, או 0.4%, לאחר שנסחר בשיא ב-38.58 דולר לחבית ובשפל ב-36.64 דולר לחבית.