יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים בירידות שערים שהולכות ומתחזקות, על רקע המומנטום השלילי בשווקים, המושפע בין היתר מהצלילה במחירי הנפט בעולם. אחרי הנעילה השלילית אמש בוול סטריט, החוזים העתידיים מאותתים על המשך המגמה. שוקי המזרח הרחוק סגרו הבוקר בירידות של עד 1.9%, וגם באירופה רושמות הבורסות ירידות.
המניות הדואליות חזרו הבוקר לת"א עם פער שלילי משוקלל בשיעור של כ-0.2%. עם זאת, מניות הפארמה הכבדות טבע ופריגו חזרו עם פערים חיוביים של 0.9% ו-0.5%, בהתאמה. אופקו הלת’ שבה לת"א עם פער שלילי של 1.2%, כיל עם מינוס 0.7% ונייס בארביטראז’ שלילי של 0.6%.
מניות הגז המקומיות בולטות על רקע הדיונים בוועדת הכלכלה בנושא סעיף 52, בהשתתפות ראש הממשלה ושר הכלכלה נתניהו, ושר האנרגיה שטייניץ. מניית אל על ממשיכה לרכז עניין רב בעליות בעקבות הצניחה במחירי הנפט, שירדו אמש לשפל של כמעט 7 שנים.
מחזור המסחר בת"א עומד בשעה 13:20 על כחצי מיליארד שקל, כאשר טבע ממשיכה גם היום להוביל את המחזורים בקרב מניות ת"א-100 במחזור חריג בעליות על רקע היערכות למכירת נכסים לקראת עסקת אלרגן וקבלת אישור שיווק באירופה, ואחריה במחזורים ניכרים מניות הבנקים לאומי ופועלים , כיל בעקבות הסכם כוונות עם קבוצת לבייב להקמת מיזם פוספטים באפריקה, פריגו וטאואר שהודיעה על קבלת הלוואה ב-70 מיליון דולר. ת"א 25 ות"א 100
גילת מובילה את העליות בקרב מניות ת"א-100, ואחריה טבע , קרור , איידיאיי ביטוח, פריגו וישראמקו . אפריקה , קומפיוג’ן, ביוטיים, עזריאלי קבוצה בעקבות הפסקת המגעים לרכישת שרונה מרקט מגינדי, ומטריקס . מנגד, פלוריסטם צוללת ומובילה את הירידות, ואחריה באדום מניות נבידאה , קומפיוג’ן, מנקיינד שממשיכה במסע דרומה, פרוטליקס ואיידיאו.
מחוץ לת"א-100, אל על מובילה את המחזורים בעליות שערים לאור הירידות החדות במחירי הנפט. כיטוב פארמה מרכזת עניין: בימים הקרובים - לפי הערכת הנהלת החברה, עד ה-15 לחודש - צפויות להתפרסם תוצאות ניסוי שלב 3 בתרופת ה-KIT-302 שלה, ולפיהם יוחלט האם המובהקות הסטטיסטית של הניסוי מספיקה - וניתן להגיש בקשה לאישור שיווקה ל-FDA.
בראש הכותרות: ההתייעצות בנושא סעיף 52 לחוק ההגבלים שמתקיים בשעה זו בוועדת הכלכלה של הכנסת, בהשתתפות ראש הממשלה נתניהו, המכהן גם כשר הכלכלה. נתניהו לקח על עצמו את תפקיד שר הכלכלה לאחר ההתפטרות המתוזמנת של אריה דרעי, ורה"מ מתכנן לנצל את סמכויותיו החדשות ולהפעיל את סעיף 52 כנראה כבר בתחילת השבוע הבא כדי להעביר סופית את מתווה הגז בניגוד לעמדת הממונה על ההגבלים ומטיעונים ביטחוניים.
במהלך הדיון, חשף נתניהו מסמך מסווג של צה"ל בנושא הגז, וציין כי "הדבר הפגיע ביותר זה האסדות. הרבה יותר פגיע מצינור או שדה הגז מתחת. זו מטרה שאפשר לפגוע בה בירי טילים ואמצעים אחרים... המתווה הזה הוא הדרך היחידה לייצר יתירות של כמה שדות ולא להתכווץ לשדה אחד". לדברי רה"מ, "אם לא נקבל את מתווה הגז נישאר בלי תחרות, בלי שדות גז, בלי ביטחון אנרגטי, בלי יכולת לייצא".
מסקירה רבעונית בנושא הנדל"ן למגורים שפרסם היום אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר, עולה כי ברבעון השלישי של 2015 נרכשו 24 אלף דירות, ירידה חדה של 33% בהשוואה לרמת השיא שנרשמה ברבעון הקודם. מי שהובילו את הירידה בעסקאות היו המשקיעים, עם ירידה חריגה של 70%, על רקע הכבדת המיסוי על רכישת דירות להשקעה. סך הדירות שרכשו המשקיעים ברבעון השלישי עמד על 3,900 דירות בלבד, רמת שפל מאז הרבעון הראשון של 2003. משקלם בסך העסקאות ירד ל-16% בלבד, שפל היסטורי.
טבע הודיעה אתמול כי משרד הפטנטים האירופאי אישר את תוקף פטנט החברה המכסה את תרופת הדגל, קופקסון, במתן שלוש פעמים בשבוע, עד שנת 2030. שלוש חברות, סינטון, אקטביס ומיילן התנגדו לפטנט על רקע מספר סיבות וטענותיהן נדחו על ידי משרד הפטנטים האירופאי.
טאואר-ג’אז חתמה על הסכם מחייב לקבלת הלוואה ארוכת טווח עם שלשה בנקים מובילים ביפן על סך של כ-70 מיליון דולר שנועדה לאפשר צמיחה נוספת בחברת הבת היפנית, טאואר-ג’אז פנסוניק סמיקונדקטור (TPSCo).ההלוואה נושאת ריבית שנתית של טיבור + 2, ותיפרע בשבעה תשלומים שווים החל משנתיים לאחר מועד החתימה ועד הרבעון הרביעי של 2020.
בריינסוויי דיווחה היום כי התקשרה בהסכם בלעדי לשיווק והפצת מערכות ה-Deep-TMS של החברה במקסיקו. מדובר בהתקשרות ארוכת טווח עם חברת Moksha8, הכוללת עמידה ביעדי מכירות בכל אחת מהשנים הבאות, ובכללן גם התחייבות לרכישת 10 מערכות בתוך כשנה ממועד קבלת האישורים הרגולטוריים.
קולפלנט דיווחה על תוצאות ביניים חיוביות מהניסוי לטיפול בדלקות גידים. מטרת הניסוי, שנערך ב-3 בתי חולים מובילים בישראל: להדגים את הבטיחות והביצועים של מוצר ה-Vergenix™STR בקרב חולים הסובלים מדלקת בגיד במרפק.
כלכלית ירושלים ומגדל פרסמו היום תוצאות מהנפקות שביצעו אתמול: כלכלית ירושלים גייסה ממוסדיים 100 מיליון שקל, ובחברה בוחנים הגדלת הגיוס ל-117 מיליון. המשקיעים המסווגים הגישו התחייבויות מוקדמות לרכישת אג"ח מסדרה י’ בהיקף כספי של כ-185 מיליון שקל ובמחיר ליחידה של 1,076 ש"ח, המשקף תשואה של כ-6.57%.
בעקבות זאת, מידרוג הודיעה על אישור מחדש של דירוג Baa2.il והותרת רשימת מעקב (Credit Review) עם השלכות שליליות של סדרות האג"ח ו’-ז’ ו-ט’-יג’ של כלכלית ירושלים. כמו כן, אושר דירוג זהה לגיוס אג"ח בהיקף של עד 150 מ’ ₪ ע.נ. שייעשה באמצעות הרחבת סדרה קיימת - זאת חלף מסגרת הגיוס בהיקף של עד 100 מ’ שאושרה בנובמבר.
מגדל גייסה מגופים מוסדיים 710 מיליון ש”ח בריבית של עד 3.39%. במסגרת המכרז המקדים שקיימה זרוע הגיוסים של החברה, הוגשו הזמנות לרכישת 845.3 מיליון ש"ח ערך נקוב אגרות חוב (סדרה ד’).