במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר (שני) כי "הדולר-שקל מנסה להתייצב ולבלום את הירידה החדה שהחלה לאחר החלטת הריבית של ה-ECB בשבוע שעבר. הצמד שבר מתחת לרמת המפתח של 3.82. רמת 3.80 מהווה תמיכה חזקה שעשויה לבלום את הירידה, ואולם אם תישבר גם כן הדבר עשוי לגרום למפולת של הצמד.

 

"הירידה הנוכחית נובעת בעיקר מהזינוק של האירו ולא משינוי בסנטימנט כלפי הדולר. הסוחרים, שהימרו בשבועות האחרונים על צעדי הרחבה מסיביים של ה-ECB, התאכזבו מהצעדים המינוריים יחסית שעליהם הודיע הבנק האירופי ביום חמישי שעבר וחיסלו בהמוניהם את פוזיציות השורט האדירות על האירו. ואולם, מעבר לתנועת הפרסה האדירה, חשוב עדיין להסתכל על התמונה הכללית – בעוד הבנק האירופי צפוי להמשיך ולנקוט בצעדים מרחיבים, הבנק הפדרלי צפוי להעלות את הריבית בקרוב, וייתכן מאוד כי כבר בישיבתו בעוד כשבועיים.

 

"נתוני התעסוקה החיוביים שפורסמו בארצות הברית בשישי, והצביעו על תוספת של 211 אלף משרות בחודש האחרון, רק חיזקו את הסיכוי כי הפד יממש את כוונתו להעלות את הריבית כבר בדצמבר. על כן, פער זה במדיניות של שני הבנקים צפוי להמשיך ולחזק את האירו, וייתכן בהחלט כי כבר השבוע, ולקראת החלטת הריבית, נראה תיקון בדולר בעולם וגם למול השקל", סיכמו ב-FXCM.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש