פומיקס (FOMX) הודיעה בשבוע שעבר כי התרופה FDX104 עמדה ביעדי היעילות והבטיחות בניסוי שלב 2, שכלל 24 חולי סרטן שמטופלים בתרופות מסוג EGFR ונמשך 4 שבועות. נמצא כי תרופת ה-FDX104 הפחיתה באופן מובהק סטטיסטית את חומרת הפריחה, שנקבעה על ידי דרמטולוגים עצמאיים בסוף הניסוי. הפריחה נמדדה ברמות של 0 (לא קיימת) ל-3 (חמורה) ונמצא כי ה-FDX104 הפחיתה את רמת הפריחה בממוצע של 0.4 נקודות לעומת הפלסיבו.

 

"לדעתנו זו התפתחות חיובית עבור פומיקס, במיוחד אם מתחשבים במדגם הקטן של הניסוי, אך עם זאת, אנחנו ממתינים להוכחות יעילות נוספות של התרופה, במיוחד בהשוואה לתרופות אנטיביוטיות גנריות שנמצאות בשוק" - כך אומרים היום באופנהיימר בסקירה על המניה בעקבות ההודעה.

 

"על אף שהתרופה המובילה של החברה ממשיכה להיות ה-FMX101 לטיפול באקנה בינוני עד חמור, ההצלחה בניסוי שלב 2 ב-FDX104 מעלה משמעותית את הסיכוי לאישור סופי של התרופה ולכן, גם מוסיפה ערך לצבר המוצרים של פומיקס. מסיבות אלו אנחנו מעלים את מחיר היעד למניית FOMX ל-19 דולר (לעומת 17$ קודם לכן) ומותירים את דירוגה על Outperform (’תשואת יתר’) חיובי", סיכמו האנליסטים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש