נעם פינקו, אנליסט בכיר במחלקת Sell Side בבית ההשקעות פסגות, פרסם היום תגובה לדו"חות גזית גלוב. לדבריו, החברה ממשיכה להשקיע - פתיחת הדיסקאונט מובילה להעלאת המלצה.
בשורה התחתונה, מציין פינקו: "אנו רואים בגזית אחזקה טובה לטווח ארוך ועוגן בתיק לחיסכון ארוך טווח המספק חשיפה לנדל"ן מניב איכותי בפריסה גיאוגרפית רחבה, גידול מתמשך בתיק הנכסים וניהול פיננסי מצוין.
"יש לציין את השינוי החשיבתי של החברה שמתרכזת יותר בנכסים גדולים בערים מרכזיות בכל אזורי פעילותה מתוך הנחה שאוכלוסיית העולם תתרכז בעתיד במקומות האלה.
"מניית גזית גלוב הניבה תשואת חסר לאחרונה ממספר סיבות, בהן ירידת מט"ח ובעיקר היורו אך גם הדולר הקנדי והריאל הברזילאי; המצב ברוסיה שפוגע בתוצאות אטריום ובמחיר מנייתה; רכישת סקטור שכנראה תניב ערך רב בטווח הארוך אבל כרגע מניית סיטיקון טרם הגיבה בצורה חיובית לעסקה; המשך השקעות בדורי; וחשש מעליית ריבית בארה"ב.
"על אף השפעות אלו, המניות הצפון אמריקאיות המשיכו לעלות ולצד התאוששות מסויימת בשאר המניות הדיסקאונט הסחיר נפתח לרמות גבוהות של למעלה מ-20%. אי לכך אנו מעלים את המלצתנו ל’תשואת יתר’, עם דגש על כך שהמניות האירופאיות זולות עדיין והצפון אמריקאיות כבר מגלמות כנראה מתווה העלאת ריבית מסוים", סיכם פינקו.
נציין כי ההמלצה הקודמת עמדה על "החזק". מחיר היעד של פסגות למניה הוא 49 ש"ח, דיסקאונט סחיר של 21% מעל מחיר השוק של 39.2 ש"ח, ודיסקאונט כלכלי של 254%.