חברת על בד משואות יצחק, המייצרת ומשווקת מגבונים לחים, מוצרי היגיינה נשית ומוצרי ספיגה, פרסמה את דוחותיה לרבעון השלישי של 2015. הכנסות החברה ברבעון השלישי הסתכמו בכ-375 מיליון שקל, בדומה להכנסות ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכמו בכ- 1.12 מיליארד שקל, גידול של 3% לעומת הכנסות של כ-1.08 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
העלייה במכירות בתשעת החודשים נובעת בעיקר מעליה במגזר המגבונים בארה"ב ללקוחות קיימים והשפעה חיובית של הדולר מול השקל, ומעליה במגזר המגבונים בגרמניה ללקוחות קיימים וחדשים, בניכוי השפעה שלילית של תרגום המכירות כתוצאה מהיחלשות האירו מול השקל.
הכנסות אחרות בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכמו ב- 1.5 מיליון שקל לעומת 11.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הכנסות אחרות בתקופה הנוכחית כוללות בעיקר הכרה בהכנסה של הפיצוי על נזקי מבצע צוק איתן מחודשים יולי-אוגוסט אשתקד.
הכנסות אחרות בתקופה המקבילה אשתקד כללו פיצוי בגין נזק שמקורו בבעיית איכות שנתגלתה באחד מחומרי הגלם המשמשים בתהליך הייצור של חטיבת הטמפונים משנת 2012 בסך של כ- 9.6 מיליון שקל.
הרווח הגולמי ברבעון השלישי של 2015 הסתכם בכ-78.1 מיליון שקל, וזאת ביחס לרווח גולמי של 88.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם בכ-243 מיליון שקל, וזאת לעומת רווח גולמי של כ-248 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
הרווח התפעולי ברבעון השלישי של 2015 הסתכם בכ-15.8 מיליון שקל, וזאת בהשוואה לרווח תפעולי של 23.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי בתשעת החודשים הראשונים של 2015 הסתכם ב- 57.3 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי של 74.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הירידה ברווח התפעולי נובעת מירידה בהכנסות אחרות נטו, ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
על בד מסיימת את הרבעון השלישי של 2015 עם רווח נקי של כ-12.6 מיליון שקל, קיטון של 34% בהשוואה לרווח נקי של כ-19.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם בכ-32.8 מיליון שקל, וזאת לעומת רווח נקי של 50.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
ה- EBITDA ברבעון השלישי של 2015 הסתכם בכ-31 מיליון שקל בהשוואה ל- EBITDA של כ- 38 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה- EBITDA בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם בכ- 104 מיליון שקל בהשוואה לכ- 113 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
אמנון ברודי יו"ר על-בד: "על בד הצליחה לשמור ברבעון השלישי על רווחיות סבירה, וזאת על אף שער חליפין נמוך של האירו. במהלך 2015 מבצעת על בד תכנית רה-ארגון מקיפה שכוללת שינוי במבנה הארגוני וצמצום השכבה הניהולית, ייעול תהליכי הייצור במפעלים ושיפור שרשרת הלוגיסטיקה של החברה.
"פירות תוכנית זו צפויים לבוא לידי ביטוי בתוצאות החברה בשנת 2016, בה גם אמור להתחיל לפעול באופן מסחרי מפעל החברה החדש בדימונה, שצפוי לתת מענה לגידול בביקוש למוצרי החברה", סיכם ברודי.