לראשונה מזה חודשים רבים בנק ישראל מתערב בשוק המט"ח המקומי שלא במסגרת רכישות המט"ח שנועדו לנטרל את השפעת הגז - ורכש לפי הערכות מאות מיליוני דולרים בשוק. כך מדווח גלובס.
בתגובה למהלך הדולר מחק ירידה של 0.4% מוקדם יותר מול השקל ועבר לעלייה של כ-0.2%, אבל מהר מאוד חזר להיחלש בכ-0.1% וכעת הוא נסחר תמורת 3.8725 שקלים. האירו מתחזק בכ-0.2% מול המטבע המקומי ונסחר בין הבנקים ב-4.1293 שקלים. בעולם הדולר נחלש בכ-0.2% מול האירו ל-1.0666 דולרים.
אתמול, נזכיר, הדולר היציג נחלש ב-0.5% ל-3.873 שקלים בעוד האירו היציג איבד 0.4% ל-4.121 שקלים. התחזקות השקל אתמול הגיעה לאחר שבנק ישראל הותיר ביום שני את ריבית דצמבר על כנה, ברמה של 0.1%. הבנק ציין בין היתר כי הוא ממתין לראות את השפעות של המדיניות המוניטארית בעולם, כאשר מצד אחד הפד מתכנן להעלות את הריביות בחודש הבא ומנגד הבנק המרכזי האירופי פועל בכיוון ההפוך וכאמור צפוי להגדיל את רכישות האג"ח.