יום המסחר בבורסת תל אביב ננעל בירידות שערים, בצל המומנטום השלילי בשוקי העולם על רקע המתיחות בעקבות הפלת המטוס הרוסי בטורקיה – ובעיקר לאור תגובתו של הנשיא הרוסי פוטין לאירוע: "טורקיה תקעה לנו סכין בגב - ההשלכות יהיו חמורות".
בניו יורק נרשמות ירידות שערים עם פתיחת יום המסחר, ובאירופה נסחרות הבורסות בירידות חדות של עד כ-1.5%. שוקי אסיה ננעלו הבוקר במגמה מעורבת, בשעה שבורסת טוקיו חזרה לפעילות עם עליות קלות. נזכיר כי שבוע המסחר בניו יורק יהיה מקוצר לרגל חג ההודיה, כאשר ביום חמישי לא יתקיים מסחר כלל וביום שישי הנעילה תוקדם לשעה 20:00.
אצלנו, ההשפעה התיאורטית המשוקללת של מניות הארביטראז’ הייתה הבוקר שלילית בשיעור של 0.45%: פריגו חזרה בפער שלילי של 4.3%, מיילן שבה בפער שלילי של 2.7%, כיל במינוס 0.8% ונייס חזרה שלילית בשיעור של 0.5%. מנגד, בי-קום חזרה בפער חיובי של 2.7% וקנון חיובית ברמה של 1.1%.
מספר דוחות שפורסמו היום ריכזו את עניין המשקיעים, בין היתר מהפניקס, שטראוס, קרור, איסתא ופז נפט. עוד ברקע המסחר המקומי: החלטת בנק ישראל מאתמול להותיר את הריבית לחודש דצמבר על כנה ברמה של 0.1%, בהתאם לתחזיות.
מחזור המסחר בת"א הסתכם היום בכ-1.6 מיליארד שקל, כאשר פריגו הובילה את המחזורים בקרב מניות ת"א-100 בהשפעת הפער השלילי כאמור, ואחריה במחזורים ניכרים מניות בזק , טבע בהמשך להעלאת המלצה מגולדמן זאקס והמיזוג הענק פייזר-אלרגן, הפועלים , כיל וטאואר . ת"א 25 ות"א 100
שטראוס וקרור הובילו את העליות בקרב מניות ת"א-100 על רקע הדוחות שפרסמו היום. בנוסף, כיכבו בירוק מניות פרוטליקס , איידיאו, לייבפרסון ופז נפט בהמשך לדוחות שנהנו ממחיר הנפט הנמוך. מנגד, את הירידות הובילו מנקיינד ופריגו בלחץ הארביטראז’ השלילי, ובעקבותיהן מניות קבוצת פישמן, כלכלית ירושלים ומבני תעשיה , וכן הפניקס שדיווחה על צניחה ברווחים, ואפריקה נכסים .
מחוץ לת"א-100, מניית מיילן שתיכנס למדדים באמצע דצמבר הובילה את המחזורים. איסתא בלטה בירוק על רקע דוחות השיא שפרסמה. כיטוב פארמה, שהשלימה השבוע רישום כפול והחלה להיסחר בנאסד"ק, הוסיפה לרכז עניין, וכך גם כן פייט שפרסמה אתמול תוצאות פרה-קליניות חיוביות.
"איננו צופים הורדת ריבית נוספת בתקופה הקרובה (אם בכלל), בוודאי אם הריבית בארה"ב תעלה בדצמבר". כך אומרים באקסלנס בהתייחסות להחלטת הריבית לחודש דצמבר. עם זאת, מציינים אביתר בן-דוד ויניב חברון כי "הדרך לתחילתו של הצמצום המוניטרי בישראל עוד ארוכה - בוודאי במידה ובגוש האירו יחליטו לנקוט בצעדים מרחיבים נוספים".
הבורסה בתל אביב הודיעה היום כי הדירקטוריון אישר השקת אופציות על שאר 16 המניות הנכללות במדד ת"א-25. בעקבות החלטה זו יתאפשר מסחר באופציות על כל המניות הכלולות במדד. ב-2009 הושקו לראשונה אופציות על מניות הנסחרות במדד ת"א-25. בשנה שעברה הושקו אופציות גם על מניות בזק ופריגו, וכיום נסחרות בבורסה אופציות על 9 מניות. ההחלטה נועדה להרחיב את מגוון האופציות הרשומות למסחר בבורסה.
חלל תקשורת דיווחה הלילה כי הסיכויים לחידוש הקשר עם הלוויין ”עמוס 5” נמוכים. במידה שלא יחודש הקשר במהלך הימים הקרובים והחברה תגיע למסקנה שאירע "טוטאל לוס", תוגש למבטחים דרישה לתקבולי ביטוח, כאשר קבלת כספי הביטוח צפויה ברבעון הראשון של 2016.
הבנקים מממשים נכסים בחו"ל: דיסקונט מוכר את פעילות הבנק בשווייץ, אידיבי סוויס, ב-10.9 מיליון פרנק שוויצרי (כ-41 מיליון שקל) לבנק הפרטי היפוסוויס. לאומי מוכר את הבנק בלוקסמבורג בתמורה לעד 3.5 מיליון דולר לבנק ג’יי ספרא. להערכת שני הבנקים, לעסקאות אין השפעה מהותית על תוצאות הפעילות שלהם.
אלון גלזר, סמנכ"ל מחקר בלידר שוקי הון, טוען כי פוטנציאל צמיחת האשראי בבנקים בשנה הקרובה מוגבל. מסקירה שפרסם גלזר על הסקטור עולה כי הבנקים לאומי, פועלים ומזרחי עלולים לגלות ב-2016 שפוטנציאל צמיחת האשראי שלהם מוגבל. להערכתו, הפגיעה ביכולת הצמיחה תתורגם בעתיד גם לפגיעה בתשואה על ההון של הבנקים הגדולים. מנגד, סבור גלזר כי לדיסקונט ולבינלאומי אין מגבלות בצמיחה עתידית באשראי.
כאמור, שורת דוחות פורסמו היום. קבוצת הביטוח הפניקס דיווחה על צניחה ברווחים: הרווח הכולל ברבעון השלישי הסתכם ב-1 מיליון שקל בלבד, לעומת רווח של 127 מיליון ברבעון המקביל אשתקד. הרווח לבעלי המניות צנח מ-133 ל-16 מיליון שקל. הקיטון נובע בעיקר מהתשואות בשוק ההון שהיו נמוכות מהתשואות בתקופה המקבילה אשתקד. מנגד, הפרמיות ברוטו שהורווחו ברבעון שחלף הסתכמו ב-2 מיליארד שקל, גידול של 8.6%.
בצל המשבר ברוסיה, הודיעה היום אפריקה ישראל כי רווחיה של חברת הבת אפי פיתוח, הפועלת בעיקר ברוסיה ובמדינות מזרח-אירופה, נחתכו ל-12.5 מיליון דולר ברבעון השלישי לעומת רווח של כ-24 מיליון ברבעון המקביל. ב-9 החודשים הראשונים של השנה עברה אפי להפסד של 21 מיליון דולר לעומת רווח של 28 מיליון ברבעון המקביל. ההכנסות הרבעוניות ירדו ל-21 מיליון ד’ מכ-35 מיליון אשתקד.
שטראוס גרופ דיווחה כי הרווח המיוחס לבעלי המניות של החברה ברבעון השלישי 2015 ירד ב-8.2% והסתכם ב-68 מיליון שקל לעומת 75 מיליון שקל במקביל אשתקד. סך המכירות ברבעון הסתכם ב-1.36 מיליארד שקל - ירידה של 3.6% ביחס למקביל אשתקד. החברה תחלק לבעלי המניות דיבידנד בסך של כ-93.2 אג’ למניה, קובע-2.12.15, תשלום-10.12.15.
פז נפט הודיעה שהרווח הנקי המיוחס למחזיקי ההון ברבעון השלישי גדל ל-110 מיליון שקל לעומת 67 מיליון במקביל אשתקד. סך המכירות הסתכם ב-3.23 מיליארד שקל לעומת 4.7 מיליארד ברבעון המקביל. כמו כן, החברה אישרה תוכנית רכישה עצמית של אג"ח מסדרות ג’ ו-ד’ בהיקף של עד 300 מיליון שקל, ובנוסף הוחלט לחלק דיבידנד בהיקף כולל של כ-170 מיליון שקל או לפי 16.76 שקל למניה.
”פז הציגה דוח טוב עם עליה קלה בתוצאות הפעילות הקמעונאית” – כך אומרת אלה פריד מלאומי שוקי הון. פריד מוסיפה כי גם ברבעון השלישי עיקר השיפור בתוצאות החברה נתרם על-ידי תחום הזיקוק.
קרור דיווחה כי הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה ברבעון השלישי 2015 הסתכם ב-26.7 מיליון שקל, גידול לעומת רווח של 22 מיליון שקל במקביל אשתקד. סך ההכנסות ברבעון הסתכמו ב-278.3 מיליון שקל לעומת 263.4 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2014.
חברת התיירות איסתא דיווחה על תוצאות שיא עם זינוק של 95% ברווח הרבעוני: הרווח הנקי ברבעון השלישי של 2015 הסתכם ב-27.5 מיליון שקל. הכנסות החברה צמחו ב-23% והסתכמו לסך של 247.4 מיליון ברבעון שחלף, בתמיכת גידול במחזורי המכירה בתחום תיירות פנאי ועסקים.
אלוני חץ קיבלה היום מפסגות המלצת ”תשואת יתר” באפסייד של 22% בעקבות הדוחות שפרסמה אתמול. נעם פינקו מותיר מחיר יעד של 35 ש"ח למניה, ומציין כי "כל אחזקותיה של אלוני חץ הינן בחברות איכותיות הפועלות בשווקים בריאים והדבר מתבטא בשיפור מתמשך בתוצאותיהן".