קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

חברת החשמל משפרת את אמינות אספקת החשמל לעיר רמת גן וסביבותיה ומשדרגת את תחנת המשנה (תחמ"ש) הממוקמת בסמוך לאצטדיון הכדורגל וקניון איילון. עבודות שדרוג התחנה התחילו במאי 2011 וצפויות להסתיים בסוף שנת 2016.

 

נסים חיים, מנהל הפרויקט מחטיבת פרויקטים הנדסיים ופיתוח עסקי בחברת החשמל: "השדרוג כולל החלפת חלק מהשנאים ומהציוד הישן בציוד חדש בעל טכנולוגיה מתקדמת, ובשדרוג מערכות השליטה והבקרה במערכות חדשניות המשפרות את זמני התגובה של המערכות הטכנולוגיות של התחנה".

 

דוד וודובוז, מנהל אגף ביצוע פרוייקטים בחברת החשמל: ״העבודות בתחנת המשנה רמת גן הנן מורכבות ביותר. מדובר על תחנה תפעולית עובדת שצריכה להמשיך ולספק חשמל לסביבתה ללא הפרעה ואנו מבצעים את העבודות בזהירות רבה. כמו כן מדובר על הכנסת שנאים גדולים במיוחד המזינים 15000 משקי בית כל אחד! המוכנסים בחברת החשמל לראשונה. אני גאה בצוות אגף הביצוע שמבצע את העבודה".

 

אברהם ראבוחין, מנהל מחוז דן של חברת החשמל: "שדרוג תחנת המשנה ברמת גן יתרום לשיפור אמינות אספקת החשמל לתושבי רמת גן והסביבה ובהתחשב בתחזיות הגידול לשנים הקרובות בצריכת החשמל בגוש דן מדובר בבשורה של ממש. חברת החשמל תמשיך לעשות כל שניתן על מנת להכניס מערכות תפעוליות וטכנולוגיות חדשות לשיפור השירות ללקוחותינו".

עבודת שדרוג התחנה כוללת הגדלה של ההספק המותקן בתחנה מ-180 מגה וואט אמפר ל-300 מגה וואט אמפר, המהווים גידול של 66% ביכולת ההשנאה של התחנה. כמו כן, כוללת הטמעת מערכות פיקוד של שליטה, בקרה והגנה חדשניות המאפשרות ביצוע פקודות, התראות וקבלת נתונים בהיקפים גדולים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש