אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר פרסם היום (ראשון) סקירה כלכלית שבועית הכוללת מיקוד בפערי שכר בין נשים לגברים. בהתייסות לשוקי המניות הגלובליים, אמרו באוצר כי מתקפת הטרור שארעה ביום שישי בפריז עלולה לגרום לירידות שערים בבורסות בעולם ולפגוע בענפי התיירות והביטוח בצרפת.
מהנתונים שניתחו באגף הכלכל"ר עולה כי למרות צמצום מתון בפערים בשנים האחרונות, הפער נותר משמעותי בהשוואה בין לאומית. בחינה מעמיקה יותר מעלה כי רוב פער השכר נובע מהבדלים בהיקף העבודה ומשוני בענפי התעסוקה. תופעה זו, בה גברים מרוויחים בממוצע יותר מנשים, אינה תופעה ייחודית לישראל, אך הפערים בישראל גדולים בהשוואה למדינות המפותחות", הוסיפו.
לדברי האוצר, שני גורמים אחראים על פער שכר של כ-30 אחוזים בין נשים לגברים: (1) היקף התעסוקה, (2) השתייכות ענפית. עם זאת, פער השכר בפועל הינו גדול יותר ומותיר שארית בלתי מוסברת של כ-5 אחוזים. לא ניתן לשייך שארית זו לאפליה בשוק העבודה באופן חד משמעי במחקר מסוג זה, עקב מגבלות הנתונים, אך לא ניתן גם לשלול את החשש כי שארית זה נובעת גם מאפליית שכר מגדרית.
באגף הכלכלן הראשי מציינים עוד, כי בחודש אוקטובר נרשמה ירידה קלה בהיקף יצוא הסחורות לצד גידול ביבוא הסחורות. לדבריהם, הירידה ביצוא הסחורות בעשרת החודשים הראשונים של 2015, בהשוואה לחודשים אלו אשתקד, נובעת בעיקר מירידה ביצוא הכימיקלים.