אלון רבוע כחול נדל"ן מדווחת היום על דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של 2015: ההכנסות הרבעוניות הסתכמו ב-66.7 מיליון שקל לעומת הכנסות בסך 63.1 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2014. הכנסות בתשעת החודשים הראשונים צמחו ב- 4.5% והסתכמו לסך של כ- 174.8 מיליון שקלים, לעומת 167.3 מיליון שקלים.

 

ההכנסות מדמי שכירות הסתכמו ברבעון השלישי לסך של כ- 58.6 מיליון ש"ח לעומת סך של כ- 57 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-2.9% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד, הנובע בעיקר מהשכרת שטחי מסחר ומשרדים חדשים.

 

הרווח הנקי ברבעון השלישי של שנת 2015 צמח בכ- 30% והסתכם לכ- 30.3 מיליון שקלים לעומת רווח נקי של כ- 23.3 מיליון שקלים. הגידול ברווח הנקי נובע בעיקר מעלייה ברווחי חברה כלולה וחברות בשליטה משותפת, נטו, ירידה בהוצאות המימון והוצאות המיסים בתקופת הדוח בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

 

בתשעת החודשים הראשונים הרווח הנקי הסתכם לסך של כ- 47.2 מיליון שקלים, לעומת 90.9 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד ונובעים בעיקר מהירידה בשווי ההון של נדל"ן להשקעה, נטו בין התקופות, בקיזוז ירידה בהוצאות המימון, הוצאות מיסים ועלייה בהכנסות מדמי שכירות.

 

הרווח של רבוע נדל"ן בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם לסך של כ- 47.2 מיליון ש"ח בהשוואה לכ-90.9 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הקיטון נובע בעיקר משינויים בשווי הוגן של נדל"ן להשקעה, נטו בין התקופות, בקיזוז ירידה בהוצאות מימון, הוצאות מיסים ועלייה בהכנסות מדמי שכירות.

 

ה –NOI המתואם לרבעון השלישי לשנת 2015 הסתכם לכ- 60.5 מיליון שקלים וזאת בהשוואה לכ- 59.4 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ- 1.9%. בתשעת החודשים הראשונים ה-NOI המתואם גדל בכ- 6.4% והסתכם לסך של כ- 181.1 מיליון ונובע בעיקר מהגידול בהכנסות מדמי שכירות.

 

סך העלייה בשווי ההוגן של הנדל"ן להשקעה ברבעון השלישי של שנת 2015 הינה בסך של כ- 6.3 מיליון שקלים, העלייה נובעת בעיקר מעלייה בתזרים המזומנים להיוון בשל עליית המדד בתקופת הרבעון. ברבעון המקביל נרשמה עליית ערך בשווי נדל"ן להשקעה שהסתכם לסך של כ- 5.6 מיליון שקלים ונבע בעיקר מעלייה בתזרים המזומנים להיוון בשל השכרת שטחי מסחר חדשים ובשל עליית המדד ברבעון.

 

בתשעת החודשים הראשונים נזקפה לסעיף זה, ירידת ערך נטו, בסך של כ- 58.4 מיליון שקלים, במסגרת הערכות השווי ניתן ביטוי לשינויים אפשריים כתוצאה מהסדר הנושים של מגה והודעתה על יציאה מסניפים, כבר ברבעון הקודם. סך ירידת הערך שנזקפה ביחס לנכסים המושכרים למגה נובעת בעיקר מהגדלת שיעור הריבית להיוון בתקופת ההסכם בשיעור של 1.5% לעומת שיעור ההיוון בו נעשה שימוש בהערכות השווי הקודמות ומעדכון אפשרי בתזרימי המזומנים שמקורם בנכסים שמגה עשויה לבקש להשתחרר מהסכמי השכירות בגינם.

 

בנוסף, ירידת הערך בתקופת הדוח כוללת השפעה של שינוי בתזרים ההכנסות הנובע מירידת המדד מאחר והסכמי השכירות של החברה הינם צמודי מדד, מנגד עדכון שווי זכויות נוספות בנכס.

 

עליית ערך נדל"ן להשקעה בתקופה המקבילה אשתקד היתה בסך של כ-16.1 מיליון שקלים, ונבעה מעלייה בתזרים המזומנים להיוון כתוצאה מעדכון בדמי השכירות והסכמי שכירות חדשים.

 

הרווח התפעולי ברבעון השלישי עלה בכ- 5% והסתכם לסך של כ- 61.3 מיליון שקלים, לעומת 58.4 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים הסתכם הרווח התפעולי לסך של כ- 102.3 מיליון שקלים לעומת 185 מיליון שקלים, הקיטון נובע בעיקר משינויים בשווי הוגן של נדל"ן להשקעה, נטו ומירידה בחלק החברה בתוצאות חברה כלולה וחברה משותפת.

 

ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות עומד על סך של כ- 1.5 מיליארד שקלים נכון ל-30.9.2015 ומהווה כ-38% מסך המאזן.

 

תזרימי המזומנים, נטו שנבעו מפעילות שוטפת, הסתכמו בתקופת הדו"ח לכ- 145 מיליון שקלים בדומה לתזרים שנבע מפעילות שוטפת בסך של כ- 147.2 מיליוני שקלים בתקופה המקבילה אשתקד.

 

זאב שטיין, מנכ"ל החברה: "בתקופה האחרונה רבוע נדל"ן מתמודדת עם קשיים רבים של השוכר המרכזי שלה, מגה קמעונאות. אנו סבורים כי תמיכה בתכנית ההבראה של מגה, שומרת על חוסנה של רבוע נדל"ן ומאפשרת למגה להתייצב. בימים האחרונים הגענו להסדר עם מגה שמסדיר את תזרים הכנסות החברה ביחס לסניפים מהם יצאה מגה וביחס לסניפים אותם היא ממשיכה להפעיל. למרות הקשיים, רבוע נדל"ן ממשיכה להציג גידולים בכל הפרמטרים, גידול בהכנסות וגידול ברווח הנקי".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש