נייר חדרה, שנמצאת מאז אוגוסט 2015 בשליטת קרן ההשקעות פימי, מדווחת היום על רבעון שלישי ברציפות של שיפור ברווחיות: הדוחות הכספיים של החברה לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים של 2015 מציגים המשך שיפור ברווח הגולמי, ברווח התפעולי ובתזרים המזומנים.

 

בנוסף, הודות למכירת חוגלה ומספר פעילויות נוספות הושג שיפור מהותי ברמת האיתנות הפיננסית של החברה והחוב הפיננסי נטו (חוב פיננסי בניכוי יתרות מזומנים) ירד מכ-1 מיליארד שקלים בתחילת שנת 2015 לכ-324 מיליון שקלים בתום תשעת החודשים הראשונים של השנה.

 

מהדוחות עולה כי המכירות הרבעוניות ירדו ב-3.8% ל-415.5 מיליון שקל, קיטון הנובע מירידה במכירות מגזר ניירות אריזה ללקוחות חיצוניים בסך של 11.2 מיליוני ש"ח לעומת הרבעון המקביל אשתקד. מכירות המגזר הושפעו לרעה מעיתוי החגים שחלו ברבעון השלישי והוביל לאובדן ימי מכירה לעומת עיתוי החגים אשתקד שהשפעתם ניכרה יותר ברבעון הרביעי.

 

בנוסף, השפיעה מגמת ירידת מחירי המכירה. בתחום מוצרי אריזה וקרטון חלה ירידה במכירות בסך של 1.4 מיליוני ש"ח ובתחום הציוד המשרדי בחברת גרפיטי, שהושפע אף הוא מעיתוי החגים נרשמה ירידה בהיקפי הפעילות ברבעון השלישי בסך של 4.6 מיליוני ש"ח לעומת הרבעון המקביל אשתקד. מנגד, בתחום ניירות כתיבה והדפסה גדלו ההכנסות הודות לגידול כמותי במכירות לשוקי הייצוא.

 

ההפסד הנקי של נייר חדרה התכווץ ברבעון השלישי בכ-85% ל-8.9 מיליון שקל, בהשוואה להפסד בסך של 59.1 מיליון ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד הבסיסי למניה הסתכם ברבעון השלישי ב-1.75 ש"ח למניה לעומת הפסד בסיסי של 11.61 ש"ח למניה ברבעון המקביל ב-2014.

 

ההפסד הנקי בנטרול הכנסות והוצאות אחרות בסך של כ-3.6 מיליוני ש"ח ברבעון השלישי, הסתכם לסך של 12.5 מיליוני ש"ח - לעומת הפסד נקי בסך של 30.8 מיליוני ש"ח בנטרול הוצאות והכנסות אחרות בעיקר הפחתה בגין ירידת ערך מניבת מזומנים ניירות כתיבה והדפסה בסך של 32.3 מיליוני ש"ח ורווחי אקויטי מחוגלה, ברבעון המקביל אשתקד.

 

צמצום ההפסד הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה, הושג הודות למעבר לרווח התפעולי מפעילות שוטפת, לעומת הפסד מפעילות שוטפת ברבעון המקביל אשתקד וכן מקיטון של כ-28% בהוצאות המימון.

 

הרווח הגולמי ברבעון השלישי הסתכם בכ-51 מיליוני שקלים המהווים כ-12% מהמחזור, בהשוואה לכ- 46 מיליוני שקלים המהווים כ-11% מהמחזור, ברבעון המקביל אשתקד.

 

הרווח התפעולי ברבעון השלישי לשנת 2015 הסתכם לסך של כ-10 מיליון שקלים ובנטרול הוצאות והכנסות חד פעמיות, הרווח התפעולי הסתכם לסך של כ-6 מיליון שקלים לעומת הפסד תפעולי, בנטרול הוצאות והכנסות חד פעמיות, בסך של כ-10 מיליון שקלים, ברבעון המקביל אשתקד. המעבר לרווח תפעולי הוא תוצאה בעיקר של קיטון בהוצאות מכירה ושיווק והנהלה וכלליות בסך של כ- 11 מיליון שקלים, הודות למהלכי התייעלות מתמשכים בהם נוקטת החברה, בהתאם לתוכנית ההתייעלות עליה דיווחה.

 

התזרים מפעילות שוטפת בתקופה המדווחת גדל בכ- 33.4% והסתכם בכ-72 מיליון שקלים לעומת תזרים מפעילות שוטפת בסך של 54 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. בנטרול דיבידנד שהתקבל מחוגלה הסתכם התזרים מפעילות שוטפת בתקופה המקבילה אשתקד בסך של כ-24.2 מיליון שקלים, המשקף גידול בתזרים בתשעת החודשים הראשונים של השנה, של פי שלושה.

 

מ"מ מנכ"ל נייר חדרה, גדי קוניא, מסר כי "תוצאות הרבעון ותשעת החודשים הראשונים של 2015 הן עדות לאיכות הפעולות בהן נקטנו ומשקפות שינוי עליו עמלים עובדי ומנהלי החברה כבר תקופה ארוכה. השיפור בא לידי ביטוי בכל שורות הרווח ובגידול משמעותי בתזרים המזומנים. היפוך המגמה והצגת ריווחיות תפעולית מתמשכת, הושגו הודות ליישום המוצלח של אסטרטגיית החברה, שעיקרה התמקדות בעסקי הליבה של ייצור נייר, מיחזור וקיימות, המשך ביצוע צעדי התייעלות משמעותיים בכל מגזרי הפעילות ומכירת פעילויות שאינן סינרגטיות. אנו שבעי רצון מכך שהמהלכים המתבצעים זה חודשים ארוכים נושאים פרי, ומחוייבים לפעול להמשך שיפור ברווחיות לצד איתור הזדמנויות עסקיות שיאפשרו גם את האצת הצמיחה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש