רפורמת הקורנפלקס: ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה הלילה את הפרק האחרון שנותר בסעיפי הרפורמה, העוסק בהידוק הפיקוח וטרינרי על מוצרי בשר ודגים. בכך הסתיים אישורה של "רפורמת הקורנפלקס" בוועדה, והיא תונח לאישור מליאת הכנסת במסגרת חוק ההסדרים.

 

בין היתר נקבע כי: עונשי מאסר של עד שנתיים וקנסות בסך של עד 900 אלף ש"ח יוטלו על יצרני ומובילי בשר שיסכנו את בריאות הציבור ולא יקיימו את הוראות החוק לגבי הובלה נאותה ושמירת מסמכים ותעודות משלוח.

 

משרד הבריאות יהיה רשאי להטיל עיצומים כספיים בסכומים של בין 8,000 ל-60 אלף ש"ח בחלק ממקרים אלה.ייפסקו בהדרגה בדיקות וטרינריות למוצרי בשר בדרכם לשווקים ("בדיקות משנה") ובמקומן יתוגברו בדיקות וטרינריות שיבוצעו בתוך אתרי הייצור ובמקומות השיווק (אטליז, מרכול וכו’). פטור חלקי או מלא מהבדיקות בדרכים יינתן למפעלים ומקומות ייצור בעלי מערכות בקרת איכות מתקדמות.

 

בנוסף, יבוצעו בדיקות אקראיות למוצרי בשר בדרכם למכירה.יוקם תאגיד ארצי של פיקוח וטרינרי. התאגיד יסדיר את אמות המידה של הפיקוח הווטרינרי בישראל ואת האגרות הנגבות עבורו, ויעסיק את הרופאים הווטרינרים שיבצעו בדיקות למוצרי הבשר במפעלים. הממשלה ביקשה כי גם וטרינרים, אשר יעברו מביצוע בדיקות "משנה" בדרכים לביצוע ביקורות בשווקים, יעברו להיות מועסקים בתאגיד, אלא אם הרשות המקומית תביע נכונות להמשיך ולהעסיק אותם בעצמה.

 

לאור חששם של הרופאים ובתום משא ומתן בו היתה מעורבת ההסתדרות, הוסכם כי הרשויות המקומיות ימשיכו לשמש המעסיק למשך שש השנים הקרובות. לאחר מכן תוכל הרשות להעביר את העובדים לתאגיד, בתנאי שישמור על מלוא זכויות העובדים ותנאי העסקתם. במהלך הדיון הגיע מכתב החתום על ידי שרי האוצר, החקלאות והבריאות, המאשר את עיקרי ההסכם.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף, אמר: "שר האוצר ואנוכי הקפדנו שלא תהיה כל פגיעה במעמדם ובשכרם של הרופאים הווטרינרים שעושים עבודה קריטית למען שמירת בריאות הציבור".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש