עבריין מס מביר אל מכסור נשפט ל-27 חודשי מאסר בפועל וקנס של 70,000 ₪ לאחר שהורשע, במסגרת הסדר טיעון, בהפצת חשבוניות פיקטיביות, אי הגשת דוחות שנתיים לרשות המסים ועבירות נוספות.

 

יתר המעורבים בפרשה קיבלו עונשי מאסר בפועל גם הם, כולם במסגרת הסדר טיעון ולאחר תשלום חובם לרשות המסים כולל ריבית והצמדה, וחילוט רכוש בסך 200 אלף ש"ח בנוסף לכך. כתב האישום הוגש על ידי פרקליטות מחוז צפון בעקבות חקירה שנוהלה על ידי יחידת חקירות מס הכנסה מרכז ברשות המסים בשיתוף להב 433 – יאל"כ והמוסד לביטוח לאומי.

 

האחים גדיר מהכפר שבצפון, יחד עם מעורבים אחרים, נשפטו למאסר לאחר שעסקו בהפצת מאות תלושי שכר פיקטיביים לאזרחים שבאמצעות תלושים אלה קיבלו כספים בתביעות שהגישו למוסד לביטוח לאומי. בכספים שהתקבלו, התחלקו האחים, האזרחים והחברות שבהן נרשם שאזרחים אלה כביכול עבדו. שניים מהאחים הגדילו לעשות ובחלק מן החברות העבירו את הבעלות על החברות ואת רשימות הדירקטורים על שמם, ללא ידיעת הבעלים האמיתיים ותוך זיוף מסמכים חתימות.

 

 בכור האחים, זיד גדיר, הוא בעלים של חברת כח אדם ואחראי על "אספקת" אותם עובדים לכאורה, גם הנפיק חשבוניות פיקטיביות בהיקף של כ-10 מיליון שקלים. בנוסף, המעורבים לא הגישו דוחות שנתיים במשך שלוש שנים רצופות, בהן היקף ההכנסות עמד על כ-10 מיליון שקלים.

 

השופט אשר קולה מבית המשפט המחוזי בנצרת, קבע בכתב האישום כי "הפגיעה בערך החברתי חמורה יותר [מאשר הפגיעה הכלכלית], שכן זו בוצעה על ידי שיתוף פעולה בין כמה נאשמים אשר קשרו קשר לביצוע העבירות ופעולה כחבורה אשר יחדיו הצליחה לגזול מקופת המדינה סכומי כסף במאות אלפי שקלים, כאשר רק ערנותם של גורמי האכיפה מנעה נזק גדול בהרבה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש