הוועדה לתיאום וביצוע של ההסתדרות, בראשותו של ג’יהאד עקל, התכנסה היום (ה’) ואישרה שורת סכסוכי עבודה חדשים.

 

סכסוך עבודה ראשון שאישרה הוועדה נוגע לוועדות לתכנון ובנייה ברחבי הארץ. שורשי הסכסוך קשורים לשינויים חד-צדדים משמעותיים שנערכו בסדרי העבודה בוועדות, המשליכים על זכויות העובדים ותנאי עבודתם. העובדים דורשים לנהל עמם מו"מ בנוגע להשלכות השינויים עליהם. עילה נוספת קשורה להתנהלות הנהלות הוועדות בחוסר תום לב תוך התעלמות מיחסי העבודה הקיבוציים וקליטת עובדים באמצעות מיקור חוץ וחוזים אישיים.

 

סכסוך עבודה שני שאושר בהסתדרות נוגע לעובדי בית ההורים ומשרדיה הראשיים של ויצ"ו. בין העילות להכרזת סכסוך זה: סחבת בה נוקטת ההנהלה בכל הנוגע למו"מ לתנאי העסקתם העובדים בבית ההורים, סירובה להיכנס למו"מ בנוגע לתנאי עבודתם וזכויותיהם של עובדי המשרד הראשי, בתי הספר של ויצ"ו וסניפיה וכן פיטורים והעסקת עובדים ללא הסכמה ותיאום עם נציגות העובדים ותוך עקיפת ההסכמים הקיבוציים.

 

סכסוך שלישי הוכרז בכרמלית בחיפה, על רקע מבוי סתום וסחבת בניהול המו"מ להסכם קיבוצי ופעולות חד-צדדיות בהן נוקטת הנהלת הכרמלית בכל הנוגע לתנאי עבודתם וזכויותיהם של העובדים.

 

בנוסף, אושרה הבקשה לסכסוך עבודה בקרב עובדי המועצה האזורית גולן. נציגות העובדים דורשת לקיים עמה מו"מ לעדכון והסדרה של תנאי העבודה לעובדים המועסקים במסגרת נוספת מיוחדת כנהגים בקווי התחבורה הציבורית באזור.

 

סכסוך עבודה הוכרז גם במועצה המקומית מג’דל שמס, על רקע עיכוב מתמשך בתשלום משכורות וכספים שונים לעובדים.

 

אישור נוסף ניתן לסכסוך עבודה ברשת בתי האבות משען. הרקע לסכסוך זה קשור במגמה בולטת של הנהלת הרשת לאייש משרות באמצעות מכרזים חיצוניים על פני קידום עובדים קיימים ללא נימוקים ענייניים ובניגוד לקבוע בהסכמים הקיבוציים. כמו כן ההנהלה מבצעת שינויים מבניים-פיזיים המשפיעים על העובדים, ללא תיאום עם הוועד.

 

סכסוך עבודה נוסף הוכרז בעיריית חולון. העובדים מלינים כי ההנהלה מבצעת מיקור חוץ ללא הסכמתם וללא תיאום עמם וכן נמנעת מאיוש תקנים באופן שמביא לעומס עבודה. כמו כן העירייה מתעלמת מחובותיה לנהל מו"מ קיבוצי בנושאי יחסי עבודה ופונה לעובדים ישירות, מאחוריה גבה של נציגות העובדים, תוך איום כי ייפגעו אם לא יסכימו לשינוי חד-צדדי בתנאי עבודתם.

 

עוד אושר סכסוך עבודה באוניברסיטה העברית בירושלים. שורשי סכסוך זה נעוצים בדרישה העובדים לקיים מו"מ וחתימה על הסכם קיבוצי שיכלול כללים מוסכמים לקיום חקירות עקב חשדות ההנהלה כלפי עובדים. זאת, על רקע התנהלות כוחנית ודורסנית של ההנהלה שכללה לאחרונה בין היתר הצבת מצלמות נסתרות בחדרי העובדים ללא ידיעתם. בנוסף דורשים העובדים לקיים מו"מ להסדרת מעמדם של עובדים במשרות לא תקניות, על רקע צעדי הנהלת האוניברסיטה לבטל משרות תקניות ולהעסיק עובדים דרך קרנות מחקר ובתנאי העסקה ארעיים.

 

לטכנאי המעבדות ללימודי מדעים במערכת החינוך אושר סכסוך עבודה, בין היתר לאור מבוי סתום במו"מ להסדרת תנאי עבודתם, מעמדם וזכויותיהם לנוכח שינויים מבנים ורפורמות שונות שנעשות במקומות עבודתם באופן חד-צדדי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש