משרד התקשורת מטיל עיצום כספי בסך 73,730 ש"ח על חברת הוט מובייל אחרי התייעצות עם הוועדה המייעצת לעניין נושא העיצומים הכספיים, זאת בגין הקצאת מספרים זהים בעלי קידומת 053 ו-057, בניגוד להוראות המשרד.

 

בטרם החלה הוט מובייל (בשמה הקודם: חברת מירס תקשורת בע"מ) לספק שירותי דור 3, פנתה החברה למשרד התקשורת, בבקשה כי תוקצה לה קידומת חדשה, "053", במקום הקידומת "057" אשר הייתה בשימושה באותה עת. בהמשך לבקשה האמורה, ניתנה החלטה על ידי המשרד ביום 12 במרץ 2012 בדבר הקצאת קידומת 053 לחברת מירס תקשורת בע"מ ופינוי הקידומת 057.

 

בסעיף 2 להחלטה נאמר בין היתר כי מירס לא תקצה בקידומת 053 מספרי טלפון אשר כבר הוקצו על ידה בקידומת 057.

 

ב 4 במאי 2014, הודיעה החברה למשרד כי בשל "טעות פנימית" הקצאתה החברה כמות של 1005 מספרים בעלי קידומת 053 אשר הוקצו גם בקידומת 057. כאמור, לאור זאת, ובעקבות העובדה שחלק מהמנויים נאלצו להחליף את מספר הטלפון שלהם בגלל ההקצאה הכפולה של המספרים, החליט מנכ"ל משרד התקשורת להטיל עליה עיצום כספי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש