הוועדה המיוחדת לדיון בהצעת חוק הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ובסעיפים מהצעת חוק התכנית הכלכלית קיימה היום דיון בנושא השלכות הקמת הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית על הדיור הציבורי, במסגרת היום הדיור שנערך בכנסת.

 

בפתח הדיון בישר יו"ר הוועדה, חה"כ אלי כהן (כולנו), כי משרד הבינוי והשיכון מעגן במסמך את ארבעת העקרונות המנחים את הוועדה בנושא הדיור הציבורי: "לא תהיה הגליה, לא תהיה העלאה בשכ"ד, הדיירים יקבלו דירה גדולה יותר בלפחות 15 מ"ר, וייבחן הנושא של תשלומי ועד הבית. היה דין ודברים פורה מאוד עם משרד הבינוי והשיכון, גם השר, גם סגן השר, גם המנכ"ל וכל הצוות המקצועי. זה היה יעד חשוב מאוד שלנו".

 

גב’ עינת גנון, מנהלת האגף להתחדשות עירונית, במשרד הבינוי והשיכון: " היום אני אשת בשורות ויש הסכמה של משרד האוצר שמתייחסת לכל ארבעת העקרונות שהצעת. גם הם מעודדים את השארת דיירי הדיור הציבורי באותם פרויקטים. כדי לסייע אנו נציע את המנגנון שדירת התמורה שהמדינה תקבל, תהיה קטנה יותר ממה שאמורה הייתה לקבל, אך גדולה יותר מזו שהדיירים מתגוררים בה, ויתרת השווי תועבר לקרן שתיפתח לטובת העניין ותשמש לצורך מימון הפרשי העלויות בין הדירות בכל הקשור לתחזוקה, ועד בית וכו’. בכל מקרה, נדרוש סדר גודל של דירת 75 מ"ר כפוף לאילוצים תכנוניים וכמובן לגודל המשפחה".

 

"אני חייבת להגיד שהקרן לא תממן תשלומי ארנונה, וגם כי עוד אין הסכמה על אפשרות למענק ברכישת דירה, אך מדובר בהטבה משמעותית לדייר שיוכל לרכוש את הדירה החדשה במחיר הדירה הישנה", הוסיפה גנון.
יו"ר הוועדה: "אני רוצה לברך אותך ואת המשרד. זה מראה שהרשות עוסקת בהתחדשות עירונית, שזה לא רק פרויקטים כלכליים אלא גם פרויקטים בעלי משמעויות חברתיות. האמינו לי שגם כתיבת מסמך זה לא הייתה קלה, והוא מגיע אחרי הרבה מאוד דיונים. אני מבקש שעד יום חמישי ישלח אלינו מסמך עם כל הסעיפים המסוכמים, אשר יתפרסם באתר הוועדה, על מנת לעגן את ההסכמות ציבורית ופומבית".

 

חה"כ תמר זנדברג (מר"צ): "ברכות על ההכרה ברציונל שהדיור הציבורי הוא חלק מפתרון משבר הדיור וחלק מכל התחדשות עירונית. נעשתה כאן עבודה ששווה כסף בדיוק בנושאים שהטרידו אותנו. האם נעשה תחשיב כלכלי שהסכום שיצטבר בקרן באמת יכסה את העלויות? והאם הפרויקטים האלה, מעבר לדאגה לדיירים הקיימים, גם ייצרו תוספת של יחידות דיור חדשות למאגר הדירות בדיור הציבורי?"

 

 מר רן מלמד, סמנכ"ל עמותת ידיד: "בשנת 2013 קיבלה הממשלה החלטה של ’העצמת דיירים בתהליכי התחדשות עירונית’. החלטה זו אינה מיושמת כיום, ואני מקווה שהוועדה תבקש נתונים ממשרד השיכון נתונים איך ההחלטה מיושמת".

 

מר ראובן קפלן, יו"ר עמידר: "נרכשו כבר 200 דירות מתוך 400 שקיבלנו מנדט מהמשרד, וזה קצב של 10 דירות בשבוע. המשרד הסיר הרבה חסמים שאפשר לנו לקנות גם דירות חדשות ובקצב גבוה. בפרויקטים של ההתחדשות העירונית שלנו אנו שמים דגש על סקר הצרכים וקשרי הקהילה. צריך לתת את הדעת גם על האנשים שעוברים לדירות שלנו בעתיד הקרוב, עוד בטרם הקמת קרנות והרשות, ולראות כיצד מסייעים להם"
יו"ר הוועדה הגיב לדברים: "בסיורים שאני עושה בשטח, אני חייב להגיד שאני שומע מהדיירים שינוי אמיתי לגבי היחס מעמידר ואני מברך על העבודה המאומצת, על הגישה השונה והחיובית, ועל קצב קניית הדירות. בנוסף יש איתנו נציגים מחברת עמיגור, שהממשלה אישרה להם רכישה של 2500 דירות בחמש השנים הקרובות, וגם שם נעשית עבודה טובה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש