הצלחה גדולה גם למכרז השני של שר האוצר בשיטת מחיר למשתכן בקרית מוצקין. כל המתחמים להקמת 1,028 דירות, אשר עליהן התחרו הקבלנים, נמכרו בהצלחה תוך התחייבות של הקבלנים למכור אותם במחיר ממוצע של 1.05 מיליון שקל לזוגות צעירים.
מחיר הדירות שנקבע בפרויקט משקף הנחה של עד 30% ממחיר השוק. בסה"כ ניגשו 51 יזמים למכרז. המכרז חולק ל 20 מתחמי משנה, כדי לאפשר ליזמים מקומיים מאזור הצפון לגשת למכרז. יש לציין כי במכרז זכו גם יזמים גדולים.
שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט: "מדובר בבשורה גדולה לציבור בישראל. ’מחיר למשתכן’ תשפיע על היישובים שבהם מתקיים המכרז ועל הוזלה לזוגות הצעירים ולחיילים משוחררים בכל הארץ. בנוסף, לאור השיווקים הצפויים של עשרות אלפי יחידות דיור בתקופה הקרובה, ההערכה היא שתהיה לה השפעה חיובית ומצננת על המחירים במשק. המכרזים הראשונים הם ניצנים של שינוי גדול, שיסייע לשוק באופן מידי וישפיע גם על הדורות הבאים בארץ".
פירוט על התכנית: תב"ע ק/408 בשטח של 833 דונם נועדה לבניית 3,500 יחידות דיור. נכון להיום שווקו 1,820 יח"ד בתוספת 1,028 יחידות האחרונות ששווקו במסלול מחיר למשתכן.
מיקומה של השכונה מהווה צומת דרכים, כאשר במזרח הקריון ובמערב הים. בשכונה תמהיל של דירות בגדלים שונים, כאשר הבניינים נעים מ-7 קומות (22 יח"ד) ועד מגדלים של 94 יח"ד ב-22 קומות (לפני שבס).
השכונה בנויה בסטנדרטים גבוהים ביותר ונחשבת שכונת הדגל של קריית מוצקין. בשכונה מרחבים ירוקים וגנים ציבוריים גדולים, בתוך השכונה היפה מצויים החי פארק, התיאטרון והקאנטרי. קרית מוצקין מונה 40 אלף תושבים עם מבני ציבור רבים באיכות גבוהה.
תנאי המכרז ליזמים: התחרות חלה על מתחמי בנייה רוויה, כלומר בניין הכולל לפחות שש יחידות דיור, בשתי קומות ומעלה, ולפחות דירה אחת בכל קומה. במכרזים מתמודדים המציעים במכרז על המחיר הנמוך ביותר למ"ר דירתי בהתאם למפרט טכני איכותי שקבע משרד הבינוי והשיכון. אין לחרוג ממפרט זה גם בהסכמת הרוכש.
היזמים מקבלים הנחה משמעותית על מחיר הקרקע. הזכאים לרכישת דירת מחיר למשתכן הם "חסרי דיור" – מי שלא הייתה דירה בבעלותם בשש השנים האחרונות - יחיד מגיל 35 ומעלה וזוגות בכל גיל.
בחירת הזוכים מבין הזכאים שנרשמו לפרויקט תתבצע באמצעות הגרלה. זכאי שרכש יחידת דיור במסגרת מחיר למשתכן, לא יהיה רשאי למכור את יחידת הדיור לצד שלישי במשך 5 שנים מיום קבלת טופס 4.
בהתאם להצעה שמובאת למועצת מקרקעי ישראל 20% מיחידות הדיור בכל מתחם ומתחם יוקצו בעדיפות לבני מקום.
ככלל, כלל הדירות המשווקות במסגרת מכרז מחיר למשתכן, ישווקו במחיר למשתכן לחסרי דיור. על אף האמור, ככל שעברו 12 חודשים מיום קיום ההגרלה הראשונה, ולא נרכשו ע"י חסרי דיור מלוא דירות מחיר למשתכן הכלולות במכרז, הרי שיתרת הדירות שלא נמכרו לזכאים כאמור, ימכרו על ידי הזוכה גם למשפרי דיור, זאת בתנאי הזכייה (המחיר למ"ר שנקבע בהצעה הזוכה).
משרד הבינוי והשיכון, ייקבע כללים לצורך פיקוח ובקרה על מכרזי מחיר למשתכן.