ההסתדרות הלאומית, המייצגת את עובדי גולן טלקום, הכריזה על סכסוך עבודה בטענה כי הנהלת החברה מתנהלת בניגוד לדין בכך שכלל לא עמדה בחובת הגילוי המוקדם החלה עליה, ולא הודיעה כלל להסתדרות הלאומית ולוועד העובדים על כוונתה לעשות שינוי ארגוני ובנוסף לא הודיעה שהינה מצויה בהליכי מכירה ו/או מיזוג. כך מדווח גלובס.

 

בנוסף, טוענת ההסתדרות הלאומית, כי הנהלת גולן טלקום לא קיימה משא ומתן בנוגע להשלכות הצפויות של הליכי המכירה והשפעות השינוי הארגוני על זכויות העובדים ותנאי עבודתם.

 

לדברי גורמים בהסתדרות הלאומית, הנהלת גולן טלקום לא שיתפה פרטים ולא מסרה מידע נדרש לוועד העובדים, זאת בניגוד לחובות הגילוי ותום הלב המוגברים החלות עליה, לפני תחילת נקיטת הפעולות.

 

בהסתדרות הלאומית טוענים כי ההנהלה ממשיכה בהתנהלות פסולה זו עד לרגע הכרזת הסכסוך. בתוך כך מודיעה ההסתדרות הלאומית על שביתה כללית של עובדי גולן טלקום החל מ-6 בנובמבר.

 

לדברי הודיה אוהב שלום, יו"ר ועד עובדי חברת גולן טלקום: "הצטערתי לשמוע על כוונת המכירה של החברה דרך העיתונות, זאת למרות שמנכ"ל החברהמיכאל גולן הבטיח כי החברה רק בודקת את תנאי השוק ובנוסף הבטיח כי לא יעשה שום צעד למכירה לפני שיתוף העובדים וחתימה על ההסכם הקיבוצי".

 

אוהב שלום הוסיפה, כי "מדובר בזלזול חסר תקדים בעובדה שקיימת נציגות עובדים בחברה ובצעד שנעשה לאחר שכבר נמסרה לנו התחייבות מהנהלת החברה שלא לבצע צעדים חד צדדיים במחשכים, ללא שיתוף ועד העובדים וההסתדרות הלאומית. התנהלות זאת לא מקובלת. לא ניתן יד למכירת החברה לפני חתימה על הסכם קיבוצי המסדיר את תנאי העסקתם של העובדים. כדאי שיתחילו להבין שגם העובדים לא פראיירים ולא ניתן יד למכירת החברה ללא הסכמתנו. אני מתחייבת לייצג את העובדים ולא לאפשר כל פגיעה בעובדי החברה", אמרה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש