הצלחה גדולה למכרז הראשון בשיטת מחיר למשתכן בעפולה: כל המתחמים להקמת 337 דירות, אשר עליהם התחרו הקבלנים, נמכרו בהצלחה תוך התחייבות של הקבלנים למכור אותם במחיר ממוצע של 620 אלף ש"ח למחוסרי דיור.
מחיר הדירות שנקבע בפרויקט משקף הנחה של עד 35% ממחיר השוק. (המחיר לאחר מענק של 40,000 ₪). בסה"כ ניגשו 22 יזמים למכרז. אשר הציעו 174 הצעות לכלל המתחמים במכרז. המכרז חולק ל 24 מתחמי משנה, כדי לאפשר ליזמים מקומיים מאזור הצפון לגשת למכרז.
שטח התכנית עומד על כ-225 דונם, והוא נועד לבניית 337 יח"ד בבניינים בני 6-7 קומות. גודל דירה ממוצע יהיה כ 120 מטר. המכרז יועד לזוגות צעירים חסרי דירה. המגרשים המשווקים מהווים חלק מתכנית גדולה שקידמה עיריית עפולה וקיבלה תוקף בשנת 2011 להקמת 2,900 יח"ד, רובן על קרקעות פרטיות, למדינה יש כ 500 יח"ד בתכנית זו מתוכן שווקו במכרז הנוכחי כ 337 יח"ד. בשכונה החדשה יבנה פארק ויוקם קאנטרי קלאב לטובת התושבים.
תנאי המכרז: התחרות במכרז של רמ"י לבניית 337 יח"ד היתה על המחיר הסופי למ"ר בנוי לא כולל מע"מ -בעבור דירות מחיר למשתכן . בתנאי המכרז נקבע כי המחיר שיגיש היזם למ"ר דירתי לא יעלה על הסכום הנקוב בטבלה בכל מתחם ומתחם וכי הצעה שתכלול מחיר למ"ר דירתי גבוה ממחיר המקסימום תיפסל ולא תובא במניין ההצעות הכשרות במכרז זה. היזמים יכלו להגיש הצעות לכל המתחמים ששווקו.
הזוכה שנבחר בכל מתחם הוא אשר הציע את המחיר למ"ר דירתי הנמוך ביותר, לאחר שהביא בחשבון את כלל התנאים הקבועים בחוברת המכרז.
בעפולה מתגוררים כיום 45,000 תושבים והשכונה החדשה (ל 2900 יח"ד) צפויה להגדיל בעוד כ 10,000 תושבים את העיר. פיתוח השכונה נמצא בעיצומו, ובתב"ע הוגדרו סטנדרטים גבוהים בדרישות.
שר האוצר משה כחלון: "ההצלחה של המכרז היא בשורה לילדים שלנו. הפסקנו את הספסור של המדינה בקרקעות ואת התוצאות רואים במחירי הדירות. בתקופה הקרובה נמשיך לשווק עשרות אלפי יחידות דיור באותה השיטה בכל רחבי הארץ".
שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט: "בתוך שנה נראה את התוצאות של מחיר למשתכן בכל רחבי הארץ, בקרב זוגות צעירים ובקרב חיילים משוחררים. בחודשים האחרונים פעלנו בנחישות להצלחת המכרזים הראשונים בעפולה ובקרית מוצקין".
עדיאל שמרון, מ"מ מנהל רשות מקרקעי ישראל: "ההשתתפות הערה של היזמים היא ההוכחה להיתכנות הכלכלית של מכרזי ’מחיר למשתכן’. אנו נמשיך לפעול כדי לעמוד ביעדים שהוצבו לרשות, על ידי שר האוצר ויו"ר מועצת מקרקעי ישראל, לשיווק 60-80 אלף יחידות דיור בכל רחבי הארץ במסלול מחיר למשתכן עד סוף שנת 2016".