בנק ישראל פרסם היום נתונים לסיכום המסחר בשוק מטבע החוץ בחודש ספטמבר 2015. התפתחות שער החליפין – התחזקות קלה של השקל מול הדולר על רקע מגמה מעורבת של הדולר בעולם.
במהלך חודש ספטמבר התחזק השקל קלות מול הדולר בשיעור של 0.2%, בעוד מול האירו לא חל שינוי בשער החליפין. מול מטבעות שותפות הסחר העיקריות של ישראל, כפי שמשוקלל בשער החליפין הנומינאלי האפקטיבי, התחזק השקל במהלך ספטמבר ב-0.4%.
בעולם, נרשמה בספטמבר מגמה מעורבת בשערו של הדולר מול מטבעות עיקריים - הדולר התחזק ב- 1.5% מול הפאונד הבריטי, וב- 0.9% מול הפרנק השוויצרי; מנגד נחלש הדולר ב- 0.1% מול האירו וב- 0.9% מול הין היפני.
תנודתיות שע"ח –עליה בסטיית התקן בפועל במקביל לעליה בסטיית התקן הגלומה. סטיית התקן של השינוי בשער החליפין – המייצגת את התנודתיות בפועל בשער החליפין – עלתה החודש בכ-2 נקודות אחוז ועמדה בסוף חודש ספטמבר על 9.9%.
רמתה הממוצעת של סטיית התקן הגלומה במסחר באופציות על שקל/דולר "מעבר לדלפק" – המייצגת את התנודתיות הצפויה בשער החליפין, עלתה החודש בכ-1.9 נקודת אחוז ועמדה בסוף ספטמבר על 11.3%.
במקביל, סטיות התקן הגלומות באופציות על מט"ח בשווקים מתעוררים ומפותחים עלו אף הן, ועמדו בחודש ספטמבר ברמה ממוצעת של 12.2% ו- 10.4% בהתאמה.
נפח המסחר בשוק המט"ח– ירידה בנפח המסחר היומי הממוצע לצד יציבות בחלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל.
נפח המסחר הכולל במטבע חוץ בחודש ספטמבר הסתכם בכ-122 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-162 מיליארדים בחודש אוגוסט. נפח המסחר היומי הממוצע ירד ב-7% ועמד על 7.2 מיליארד דולר ביום.
נפח המסחר בעסקות המרה (עסקות ספוט ועסקות פורוורד) הסתכם בחודש ספטמבר בכ-39 מיליארד דולר. הממוצע היומי של נפח המסחר בעסקאות המרה ירד בספטמבר ב-10% בהשוואה לחודש אוגוסט.
נפח המסחר באופציות למט"ח "מעבר לדלפק" (אופציות שלא נסחרות בבורסה לני"ע) הסתכם בחודש ספטמבר בכ- 5.9 מיליארד דולר, הממוצע היומי בחודש ספטמבר ירד ב- 24% בהשוואה לאוגוסט ועמד על כ- 347 מיליון דולר.
נפח המסחר בעסקות החלף הסתכם בספטמבר בכ- 78 מיליארד דולר, בהשוואה ל-100 מיליארד דולר באוגוסט. הממוצע היומי של נפח המסחר בעסקות החלף ירד בכ-4% מחודש שעבר ועמד על 4.6 מיליארד דולר ביום.
חלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל (עסקות המרה, עסקות באופציות ועסקות החלף) נשאר יציב ועמד בסוף חודש ספטמבר על כ- 33.9% .