ש.י.ר נדל"ן מקבוצת שלמה, וחברת אשטרום נכסים מקבוצת אשטרום, הודיעו היום על רכישת בניין משרדים בגרמניה בתמורה לכ- 62 מיליון שקל (כ 14 מיליון אירו כולל עלויות רכישה נלוות בסך של כ- 1 מיליון אירו). דמי השכירות השנתיים על הנכס מסתכמים בכ- 4.2 מיליון שקל (כ- 955 אלף אירו) ומשקפים תשואה של כ- 7.3% על מחיר הנכס. הרוכשות מעריכות, לפי ייעוץ משפטי שקיבלו, כי התב"ע הקיימת תאפשר שינוי ייעוד הקרקע למגורים, בכפוף לקבלת היתר בנייה מעיריית פרנקפורט.
הנכס מצוי בשטח של כ- 3.6 דונם, משתרע על פני כ- 8,000 מ"ר וכולל 4 בנייני משרדים שמאוכלסים בתפוסה מלאה (100%). השטח העיקרי, כ- 82%, מושכר לחברת הרכבות הלאומית של גרמניה לתקופה של 7 שנים עם אופציה לשנה נוספת. יתרת השטח מושכרת לרשת הסופרמרקטים REWE, שהיא מהגדולות בגרמניה, לתקופה של 4 שנים עם שתי אופציות ל 5 שנים נוספות כ"א.
העסקה תמומן באמצעות 6.2 מיליון אירו הון עצמי (חלקה של אשטרום 2.75 מיליון אירו) והיתרה בהלוואה מתאגיד גרמני בסך של 8 מיליון אירו, לתקופה של 7 שנים, בריבית של כ- 2.25% בשנה. הקרן תיפרע בשיעור של 1% בשנה.
מוטי סלע, מנכ"ל אשטרום נכסים, מסר: "אנו ממשיכים לפעול על פי תכניתנו האסטרטגית להרחבת פורטפוליו הנכסים המניבים שלנו בשוק הגרמני, שאנו רואים אותו כמשלים לפורטפליו המניב שלנו בשוק הישראלי, וכבעל פוטנציאל השבחה משמעותי. בעסקה הנוכחית נרכש נכס בעיר המרכזית פרנקפורט , המושכר לשוכרים איכותיים, ושמומן בתנאים אטרקטיביים, הבאים לידי ביטוי בפער הקיים בין התשואה הגבוהה שמניב הנכס לבין הריבית הנוחה המשמשת למימון רכישתו. בכוונתנו להמשיך ולפעול לאיתור עסקאות נוספות בגרמניה ולהדק את שיתוף הפעולה האסטרטגי עם קבוצת שלמה".
ישראל רייף, יו"ר ומנכ"ל ש.י.ר נדל"ן מקבוצת שלמה, אמר כי "רכישת מתחם המשרדים נעשית בהתאם לתכנית האסטרטגית של החברה להעמיק את הנוכחות שלה בתחום הנדל"ן בגרמניה, תוך התמקדות בערים המרכזיות, בנכסי נדל"ן מניב ובמלונאות. אנו שמחים בהמשך ובהרחבת הפעילות המשותפת עם קבוצת אשטרום".
עסקה זאת מצטרפת לרכישה נוספת של שתי החברות בתחילת השנה, בה רכשו שני בנייני משרדים בפרנקפורט בתמורה לכ- 20 מיליון אירו. דמי השכירות השנתיים מסתכמים בכ- 1.6 מיליון אירו בשנה ומשקפים תשואה על ההשקעה של כ- 8%.
בתוך כך, ש.י.ר נדל"ן הודיעה היום על התקשרות עם תאגיד בנקאי גרמני, למימון מחדש למלון ווינדהאם גרנד פרנקפורט, שבבעלות החברה. ההלוואה הקיימת (בצירוף עלויות גידור) היא בסך של כ-29 מיליון אירו בריבית משוקללת של 4.3% ומועד פירעונה המקורי צפוי בשנת 2022.
במסגרת ההתקשרות החדשה, יעמיד התאגיד הבנקאי לחברה הבת המחזיקה בנכס, הלוואה חדשה, ללא זכות החזר ללווה (Non recourse), בסך של 53 מיליון אירו לתקופה של 7 שנים עם אפשרות הארכה בשנה נוספת. מתוך ההלוואה סך של עד כ-6 מיליון אירו ישמשו כליווי בנייה להרחבת השטחים הציבוריים של המלון ובכלל זה, הקמה של מסעדת שף, שטחי כנסים ואירועים ומשרדים. וכן תשמש לפירעון הלוואות בעלים שהעמידה שלמה נדל"ן לחברה הבת, כך שהתזרים הפנוי הצפוי לשלמה נדל"ן, הינו בסך של כ-17 מיליון אירו (כ-75 מיליון ש"ח).
ההלוואה תישא ריבית בשיעור של אירובור בתוספת 1.95% לשנה הקרן תיפרע בתשלומים רבעוניים החל מהמועד הקובע בשיעור של כ-2% מסך ההלוואה לשנה, כאשר יתרת ההלוואה תיפרע בתום התקופה.
מלון ה-Wyndham Grand בפרנקפורט נרכש על ידי החברה במאי 2012 ולאחר שהשלימה שיפוץ נרחב, מפעילה את המלון כמלון עסקים בן 293 חדרים וסוויטות בדרגת 4 כוכבים Deluxe, תחת המותג היוקרתי הבינלאומי Wyndham Grand.
ישראל רייף, יו"ר ומנכ"ל ש.י.ר נדל"ן: "הסכם ההלוואה החדש עם התאגיד הבנקאי הגרמני, מבטא אמון של המערכת הפיננסית בגרמניה במלון הדגל של החברה וכן כלפי פעילותה ואיתנותה של שיר נדל"ן. ההלוואה החדשה תאפשר לחברה להוציא לפועל את תכנית להרחבת השטחים הציבוריים במלון על מנת להגדיל את התיירות העסקית של המלון, וכן ולהמשיך לממש את האסטרטגיה העיסקית של החברה לאיתור ורכישה של נכסים עם פוטנציאל השבחה בערים מרכזיות באירופה".