במחלקת המחקר של בית ההשקעות מזהירים כי אנו עלולים להיכנס עכשיו לשוק דובי שיתבטא בראש ובראשונה במסחר בוול סטריט. המשקיעים מפנימים כי הם צפויים להישאר בסביבה של ריבית אפסית, אבל החדשה העיקרית כאן היא התמודדות עם כלכלות שצומחות בקצב איטי יותר. אין כאן מצב של בועת אשראי כזו או אחרת, אבל לפחות בטווח הבינוני, אין שום סיבה לאופטימיות.

 

ביוטרייד מסבירים כי חשוב להבין שהצפי הוא למהלך תיקון ארוך בשווקים כלפי מטה, אך אין מדובר כאן במפולת נוסח משבר האשראי ב-2008.

 

המשקיעים בוול סטריט עדיין מלקקים את הפצעים של חודש אוגוסט שהיה החודש הגרוע ביות מזה 17 שנים למשקיעים בוול סטריט עם תשואה שלילית של 6.5% במדד הדאו ג’ונס שהשיל מערכו עד ספטמבר כ-10%. הבעיה עם האפיק המנייתי כיום היא התנודתיות שלו, רוב הירידות הללו התפרסו על כמה עשרות שעות של מסחר ער.

 

ביוטרייד מודאגים מכך שבטווח הבינוני, כפי שנכחנו לראות בהחלטת הריבית האחרונה, שבה ה’פד’ החליט שלא להחליט, שהשוק האמריקאי נמצא במלכודת, נתוני מקרו פושרים ימשיכו להעיב על שוק המניות האמריקאי ומנגד, סטטיסטיקה חיובית תקרב את החלטת הבנק המרכזי לעלות את הריבית, מה שגם עלול להכביד על השווקים בצורה שלילית. המצב הזה מחייב משקיעים בוול סטריט לערנות וזהירות כשרמות השפל שנקבעו בחודש אוגוסט עוד עלולות להישבר כלפי מטה, בהתאם למצב הרוח של השוק הסיני או גם האטה מתמשכת באירופה, שצריכה כיום להתמודד עם מאות אלפי פליטים בנוסף לנתונים כלכליים לא מחמיאים, בלשון המעטה.

 

במחלקת המחקר של יוטרייד מעריכים כי הכלכלה העולמית צריכה צעד שובר שוויון על מנת ולהפוך את המגמה הדובית הנוכחית. הרחבה כמותית והורדת ריבית מצד הבנק המרכזי של סין, עשוי יהיה להוביל להיפוך מגמה בשוק ההון הסיני. לא מן הנמנע שה’פד’ יחזור לבצע הרחבה כמותית על מנת שלא להימנע מכניסה למערבולת.

 

בעת הנוכחית ההמלצה של יוטרייד היא שורט על וול סטריט ובתיקים סולידיים, להיצמד בחלק גדול מהתיק למזומן או ניירות סולידיים, על מנת ולהימנע מהשלכות של תנודתיות שצפויה בעת הנוכחית.

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    איזה מצחיקים.המלצת שורט והשוק מתקן

    למה לכל המומחים יוצא תמיד הפוך. מי שלא הבין כשהם ממליצים למכור ולשבת על מזומן זה כי הם נכנסו מזמן לשורט והם רוצים לצאת עכשיו ללונג.בקיצור לעשות הכל הפוך מההמלצות

    • akidatana
    • 25/09/2015 21:53