אחרי כהונה של 3 שנים, הודיע הבוקר (ה’) מנכ"ל מפעל הפיס אלי דדון לדירקטוריון החברה כי בכוונתו לפרוש מתפקידו במהלך החודשים הקרובים. דדון נימק את החלטתו בפני חברי הדירקטוריון ברצונו לפנות לאתגרים חדשים וכי בחודשים האחרונים חש תחושת מיצוי לאחר שורת הישגים משמעותית שהצליח להביא למפעל הפיס.

 

דדון ציין: "אני חש שמילאתי את אחד התפקידים המשמעותיים במשק הציבורי והמשמעותי ביותר בכלכלת השלטון המקומי בישראל. מפעל הפיס שאני גאה לנהלו ב- 3 השנים האחרונות הנו ללא ספק הזרוע המשמעותית ביותר עבור הקהילה בישראל ותרומתו רבה לפיתוח הישובים וחוסנם הכלכלי והחברתי. לאורך כל תקופת כהונתי הקפדתי לשמור על שקיפות מלאה בקבלת החלטות ניהוליות וביישומן וכן בהטמעת תהליכים ארגוניים משמעותיים במפעל".

 

עוד הוסיף דדון: "אני מודה לדירקטוריון מפעל הפיס ולעומד בראשו אלוף (מיל’) עוזי דיין, על האמון שניתן בי לאורך כל אורך הדרך".

 

כהונתו של דדון מסתיימת בנתוני שיא אותם מציג מפעל הפיס בדוחות הכספיים. מפעל הפיס צפוי לסכם את שנת 2015 עם הכנסת שיא של כ-7 מיליארד שקלים, עלייה מצטברת של כ-32% בהכנסות המפעל ב-3 השנים בהן ממלא דדון את תפקידו כמנכ"ל מפעל הפיס. סה"כ ב- 3 השנים הללו, הכניס מפעל הפיס סכום מצרפי של כ- 20 מיליארד שקלים, סכום חסר תקדים המהווה תרומה משמעותית ביותר לחברה הישראלית.

 

בנוסף, בשנה האחרונה בוצע בהצלחה מכרז המשווקים של מפעל הפיס שמתקיים אחת ל-5 שנים. מדובר באחד מהמכרזים הסבוכים והמורכבים ביותר . בתקופתו של דדון התפתח שיתוף פעולה מלא עם גורמי הרגולציה, משרדי האוצר והמשפטים, אשר נרתמו לסייע למפעל הפיס להגשמת מטרותיו העסקיות והציבוריות.

 

יו"ר מפעל הפיס אלוף (מיל’) עוזי דיין: "אני מודה לאלי על תקופה מרוכזת של תרומה משמעותית לצמיחתו של מפעל הפיס. גם כיום ממשיך אלי להוביל כמנכ"ל את בניית תכנית העבודה לשנת 2016 וכן מיזמים מובילים נוספים".

 

לאור הודעתו של דדון, הדירקטוריון יודיע בימים הקרובים על התנעת הליך בחירת מנכ"ל חדש למפעל הפיס.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש